Hemelvaart Waregem fluistert talenten toe

Het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut werd begin januari ingehuldigd als talentenschool. Op de infodag pakte het lerarenteam uit met dit project, door potentiële leerlingen een gesprek te laten voeren met één van de twintig talentenfluisteraars die de school rijk is.

Een aanpak die meteen goed is voor 75 extra inschrijvingen voor volgend schooljaar. Hemelvaart is de eerste secundaire school die met de onderscheiding als talentenschool kan uitpakken. De school kreeg hiervoor trouwens felicitaties en een videoboodschap van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Voor het project werd samengewerkt met talentencoach Luk Dewulf, die twintig leerkrachten opleidde tot talentenfluisteraar. “De collega’s die de opleiding volgden, geven les over alle graden, studierichtingen en vakken heen”, zegt Carmen Coussement, leerkracht geschiedenis en zelf ook talentenfluisteraar. “Op de infodag hebben we een aantal van onze talentenfluisteraars in een caravan gestoken en wordt er bij alle potentiële leerlingen gepeild naar hun talent.” De leerlingen kunnen een gesprekje voeren met een leerkracht over hun talent. “Het hele project wil stress en burn-outs verminderen.”

75 extra inschrijvingen

Hemelvaart kon op haar eerste infodag afgelopen zaterdag bijna 250 leerlingen inschrijven, 75 meer dan vorig jaar. “We willen ook andere middelbare scholen aanmoedigen. Als leerkracht werkt talenten fluisteren ook verrijkend: je gaat op een totaal andere manier naar de klas en je leerlingen kijken.”

De school heeft nog andere projecten: een grotere studiezaal en een gloednieuw sanitair blok bouwen en de verdere vernieuwing van de speelplaats. Hemelvaart opent op 28 april een mode-pop-up in het Pand om haar uitwisselingsproject met Senegal bekend te maken en geld in te zamelen voor een plaatselijke school. Over twee jaar gaan voor het eerst leerlingen naar dit Afrikaanse land op uitwisseling. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.