Helpende handen vaccinatiecentrum in Roeselare krijgen ijsjes als bedanking

De vrijwilligers werden door de verschillende burgemeesters in de bloemetjes gezet... met ijsjes. (foto SB)© Stefaan Beel
De vrijwilligers werden door de verschillende burgemeesters in de bloemetjes gezet... met ijsjes. (foto SB)© Stefaan Beel
Thomas Dubois

De zes gemeenten van het vaccinatiecentrum Roeselare grijpen de Dag van de Verpleegkunde op woensdag 12 mei aan om alle helpende handen van het vaccinatiecentrum te bedanken. Ze werden verwend met ijsjes.

Het medische en ondersteunende personeel, waaronder vele vrijwilligers, staan elke vaccinatiedag paraat om op een veilige en positieve manier iedere burger een verlossend prikje te geven. Om deze inzet te bedanken delen de burgemeesters van Ardooie, Staden, Hooglede, Moorslede, Roeselare en Lichtervelde coronaproof ijsjes uit aan alle medewerkers.

Het vaccinatiecentrum steekt enkele tanden bij dankzij de geleverde vaccins om iedereen een stap dichter naar de vrijheid te brengen. Dat kan alleen maar door het harde werk van de professionele ploeg van het vaccinatiecentrum en de vele vrijwilligers. Meer dan 1.000 vrijwilligers meldden zich de afgelopen maanden aan om bij te springen in het vaccinatiecentrum. Momenteel werken 140 (medische en niet-medische) daarvan in de Expo.

Hoge vaccinatiebereidheid

Sinds de start van het vaccinatiecentrum in Roeselare werden in totaal 33.963 prikken uitgedeeld aan de inwoners van Roeselare, Staden, Izegem, Hooglede, Lichtervelde en Moorslede. Voor Roeselare betekent dat dat 41 procent van de volwassen bevolking een eerste vaccin kreeg.

“De vaccinatiebereidheid in onze regio ligt erg hoog: bijna alle 65-plussers kregen hun eerste prik. Nu worden de risicopatiënten (van alle leeftijden) gevaccineerd. De mutualiteiten en huisartsen plaatsen automatisch mensen met een onderliggende aandoening op deze lijst. Je kan op www.myhealthviewer.be zelf bekijken of je op de lijst staat van deze personen”, vertelt burgemeester Kris Declercq.

De komende weken verhoogt het tempo door het grote aantal geleverde vaccins: gemiddeld zijn er zes vaccinatielijnen open en wordt er 8 uur per dag geprikt. Op sommige dagen stijgt dat tot 12 uur per dag. In de week van 17 mei is het centrum ook 7 dagen op 7 geopend. Vanaf eind mei zijn alle mensen van 64 tot 18 jaar aan de beurt. Wil je weten wanneer je zelf ongeveer aan de beurt bent? Op www.laatjevaccineren.be bereken je wanneer jouw vaccinatiemoment ingeschat is (op basis van de geleverde vaccins).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten