Help mee bepalen hoe de Vroonhofsite in Poperinge er moet uitzien

De Vroonhofsite. © foto MD
Redactie KW

Het stadsbestuur van Poperinge organiseert op vrijdagmiddag 7 en zaterdag 8 februari een infomarkt rond de toekomstplannen van de Vroonhofsite.

In de komende vijf jaar wordt fundamenteel archeologisch onderzoek verricht, worden er plannen gemaakt voor de wegenis, de inplanting van de gebouwen en de invulling ervan. De architecten en ingenieurs van studiebureaus worden aan het werk gezet. De site van 14.000 vierkante meter vormt het historische hart van de stad. Tot op heden staan er gebouwen van de vroegere RMS en de Rijksbasisschool, maar die worden dus allemaal afgebroken.

Parcours door de site en gebouwen

Aan de nieuwe plannen kan de burger zelf meewerken. Het stadsbestuur plant een parcours door de site en de gebouwen. De beste manier om de site op je eigen tempo te leren kennen. Op het einde van de rondgang kom je in de turnzaal terecht. Daar vind je alle info over het verleden, heden en toekomst. Wat is een Vroonhof eigenlijk? Welke impact had de Vleterbeek op de ontwikkeling van de site? Vervolgens krijg je inspirerende voorbeelden uit andere vernieuwingstrajecten te zien, zowel uit binnen- als buitenland. Je komt er te weten welke toekomstige functies zeker een plaatsje op de site moeten krijgen.

Maar je mag dus ook volop zelf voorstellen doen. Op elke infostand kan je eigen ideeën nalaten en je stem laten horen; maar ook in de pop-up bistro ben je in de mogelijkheid om, met een goed glas, in gesprek te gaan met de stadsmedewerkers die graag naar jouw ideeën luisteren. Ze noteren zorgvuldig jouw feedback, de basis voor de verdere ontwikkeling van de site.

De vernieuwing van de Vroonhofsite zal jaren duren. Tijdens het vernieuwingstraject wil het stadsbestuur de site maximaal blijven benutten. Daarom krijgt die een tijdelijke invulling en ook daar krijg je voorbeelden van te zien op de infomarkt. Maar je mag dus ook zelf voorstellen doen. (AHP)

De inspiratiemarkt vindt plaats op vrijdag 7 februari van 15 tot 20 uur en op zaterdag 8 februari van 10 tot 17 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier