Helena Verhamme geeft fakkel door als voorzitter van Loka: “Kwaliteit behouden”

Uit de handen van secretaris Sarah Callens kreeg Helena Verhamme een bedanking overhandigd. © gf
Redactie KW

Na iets meer dan tien jaar nam Helena Verhamme afscheid als voorzitter van de adviesraad Kinderopvang Anzegem (Loka). Dankbaar dat zij tot driemaal toe het vertrouwen kreeg om de voorzittersrol inhoud te geven, hoopt Helena dat de belangen van de opvanginitiatieven, de ouders en bovenal de kinderen verder behartigd zullen worden.

Wat startte als reactie op een oproep in Aktiv, groeide uit tot een mooie periode waarin Loka waardevolle initiatieven vorm gaf. “We hebben mooie dingen gerealiseerd”, blikt de Anzegemse Helena Verhamme terug op de voorbije tien jaar. “Vanuit een gedreven engagement nam ik het voorzitterschap heel graag ter harte omdat ik het belang van kwalitatieve kinderopvang inzag. ‘Loka Ouders’ is bijvoorbeeld een van onze eerste initiatieven, waar onthaalouders terecht konden met specifieke vragen en noden. Ook het mamacafé is na zes jaar nog steeds een succesvolle formule.”

Verder organiseerden ze tal van vormingen. “Waaronder jaarlijks de vorming in het kader van de Week van de Opvoeding, allerlei uitstappen zoals de Kinderopvangbeurs of het Reuzenhuis waar we de (gevaarlijke) huisomgeving door de ogen van een kind weerspiegeld zagen. De Speel-o-theek werd verder uitgebreid en ondergebracht in de bib, de Kinderopvangwijzer met het Anzegemse opvangaanbod van 0 tot 3 jaar werd op punt gesteld, de Facebookpagina kreeg vorm en het loket Kinderopvang met het Huis van het Kind kreeg ook de ondersteuning van Loka.”

Opvolger zoeken

“De gemeente zijn we dankbaar voor de werkingsmiddelen, die ik als voorzitter wist te verdubbelen omwille van ons ruim aanbod”, zegt Helena nog. “Ook de secretarissen Kathleen Delmulle en opvolgster Sarah Callens wil ik graag bedanken voor de ondersteuning en opvolging. Het zal nu zoeken worden naar een opvolger die het vuur brandend houdt. Een rol waarvoor iedereen zich kandidaat kan stellen.”

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier