VIDEO:heleendekeyzer.mp4Na een paar dagen Sinksenfeesten was het moeilijk om nog iemand te vinden die nog iets zinnigs te zeggen had. En als je iemand vond, dan was ze haar stem kwijt. Maar dat hield Heleen De Keyzer gelukkig niet tegen. Ze was de koning te rijk. Ze had een dubbel feestje te vieren: lekker uit de bol gaan tijdens de Sinksenfeesten, maar ook vieren dat ze een nieuwe job heeft.

Heleen De Keyzer is afgestudeerd als criminologe en is sinds een dikke week aan de slag in het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. In Metoo-tijden kan je moeilijk een opdracht vinden die meer bij de actualiteit aansluit. "Het is trouwens al langer dat het onderwerp me aanspreekt. Als ik het me goed herinner, heb ik door dat thema voor de studies criminologie gekozen," zegt ze. "Eén vijfde van de Belgische vrouwen tussen 15 en 40 jaar wordt ooit met seksueel geweld geconfronteerd. Echt wel frappant," beklemtoont ze nog even de noodzaak van haar nieuwe taak.

Gevraagd naar haar grote droom, zegt ze te hopen dat ze ooit iets aan de wereld kan veranderen. Een voorbeeld? "Ik geloof niet in gevangenisstraffen voor al wie iets mispeuterd heeft. De gevangenis is niet de plek die mensen beter maakt," concludeert ze. En verzoekt dan beleefd of ze verder mag gaan feesten. Natuurlijk wel. Iemand die de wereld wenst te verbeteren, verdient af en toe een feestje.

VIDEO:heleendekeyzer.mp4Na een paar dagen Sinksenfeesten was het moeilijk om nog iemand te vinden die nog iets zinnigs te zeggen had. En als je iemand vond, dan was ze haar stem kwijt. Maar dat hield Heleen De Keyzer gelukkig niet tegen. Ze was de koning te rijk. Ze had een dubbel feestje te vieren: lekker uit de bol gaan tijdens de Sinksenfeesten, maar ook vieren dat ze een nieuwe job heeft.Heleen De Keyzer is afgestudeerd als criminologe en is sinds een dikke week aan de slag in het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. In Metoo-tijden kan je moeilijk een opdracht vinden die meer bij de actualiteit aansluit. "Het is trouwens al langer dat het onderwerp me aanspreekt. Als ik het me goed herinner, heb ik door dat thema voor de studies criminologie gekozen," zegt ze. "Eén vijfde van de Belgische vrouwen tussen 15 en 40 jaar wordt ooit met seksueel geweld geconfronteerd. Echt wel frappant," beklemtoont ze nog even de noodzaak van haar nieuwe taak.Gevraagd naar haar grote droom, zegt ze te hopen dat ze ooit iets aan de wereld kan veranderen. Een voorbeeld? "Ik geloof niet in gevangenisstraffen voor al wie iets mispeuterd heeft. De gevangenis is niet de plek die mensen beter maakt," concludeert ze. En verzoekt dan beleefd of ze verder mag gaan feesten. Natuurlijk wel. Iemand die de wereld wenst te verbeteren, verdient af en toe een feestje.