Heksen en trollen veroveren Sint-Michiels vanuit de Stedelijke Basisschool

© PM
Redactie KW

Aan de vooravond van de novembervakantie trok vanuit de Stedelijke Basisschool in de Sint-Michielslaan een Halloweentocht door de omliggende straten. Nadat heksen en andere griezels de buurt onveilig maakten, werden de buren in de school verwelkomd met … lekkere pompoensoep.

Aan de vrolijke spookavond ging een grondige voorbereiding vooraf. Buurtbewoners werden aangeschreven met het verzoek, de langs komende kinderen te verwelkomen. “Aan de meer dan tachtig huizen waar de deelnemers mogen aanbellen, is een kenteken aangebracht. Bij sommige huizen is dat een vampier, bij andere een rat, bij nog andere een spook”, verduidelijkt directeur Stephanie Meire.

“Onze verklede kinderen volgen in groepjes elk een eigen route. De vampierentocht, de rattentocht … allemaal komen ze langs een aantal huizen waar ze verwacht worden. Zo zorgen wij ervoor dat niet iedereen bij dezelfde deur aanbelt”, vult zij nog aan, “De bewoners die meewerken, kregen van ons de nodige snoepjes waarmee ze de kinderen kunnen verwelkomen!”

Dat de deelnemers het een plezante avond vinden, blijkt uit hun enthousiaste outfit. “Half skelet, half vampier ben ik!”, lacht Jasper uit het zesde leerjaar. Zijn zus Eva oogt een flink stuk ouder dan haar broer en dat ligt niet alleen aan de fraaie griezel-make-up die ze zelf aanbracht. “Intussen zit ik in het derde jaar in het Sint-Lodewijkscollege” legt zij uit, “Maar het leek mij een leuk idee, om nog een keer mee op te stappen in de Halloweentocht van mijn vroegere basisschool!”

“Met dit project wil de school de band met de buurt versterken“, benadrukt Schepen van Onderwijs Ann Soete. “Na de optocht worden alle bewoners die griezelbezoekers aan de deur kregen uitgenodigd om in de school na te genieten bij een toepasselijke kop warme pompoensoep!”, besluit directeur Stephanie Meire.

(PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier