Heisa omtrent picknickbanken op Brugse pleintjes blijkt op misverstand te berusten

De houten picknicktafels zijn een doorn in het oog van N-VA en veel horeca-uitbaters. © PDV
Piet De Ville

De plaatsing van picknickbanken op het Walplein in Brugge, waar N-VA fel tegen tekeer ging, bleek een misverstand te zijn. “Het was de bedoeling die banken te plaatsen voor een onderdeel van het Wintergloed-evenement, waarbij we veel volk verwachten. Dat is intussen geschrapt, maar de opdracht voor het plaatsen van die banken was blijkbaar niet ingetrokken’, zegt burgemeester Dirk De fauw.

De houten picknickbanken op onder meer het Walplein worden nu zo vlug mogelijk, uiterlijk donderdag, terug weggehaald. Zo liet burgemeester Dirk De fauw (CD&V) ons weten. “Het was eigenlijk niet de bedoeling dat die banken daar nog zouden geplaatst worden, maar het dienstorder voor de werklieden was blijkbaar nog niet aangepast”, stelt de burgemeester.

“Die banken zouden geplaatst worden voor een bepaald onderdeel van het evenement Wintergloed, waarbij we veel volk hadden verwacht. Dat was toen ook nog vanuit de optiek van een nog geopende horeca. Intussen is heel die situatie dus veranderd. De horeca is dicht en dat onderdeel van Wintergloed is afgelast.”

N-VA Brugge vond de banken op het Walplein totaal ongepast, zo vlak voor de horecazaken die nu verplicht de deuren moeten sluiten en dus ook geen terras mogen uitzetten. Ook diverse horeca-uitbaters zelf reageerden op sociale media misnoegd. Ze vonden het een totaal verkeerd signaal en van weinig respect getuigen voor hun sector. N-VA sprak ook van het vergroten van het gevaar op samenscholingen; wat toch moet vermeden worden in deze coronatijden. Maar een een ander bleek dus te berusten op een misverstand.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten