Hein Denturck speelt zondag met The White Horsemen op Labadoux Bubbelt in Ingelmunster

Hein Denturck met zijn lievelingsinstrument de contrabas. (foto FODI)
Redactie KW

Op zondagmiddag 11 oktober kan je tijdens ‘Labadoux Bubbelt’ op de festivalweide langs de Trakelweg genieten van muziek van het trio The White Horsemen, met dorpsgenoot Hein Denturck.

Het aantal muzikale projecten dat Hein (57) uit de Weststraat al mee uit de grond stampte of aan meewerkte, kan hij niet meer op één of zelfs twee handen tellen. Kunst en muziek lopen als een rode draad doorheen zijn leven. De Wilfrieds blijft echter hét muziekproject bij uitstek. Hein bouwde dat uit samen met zijn broer Hans, en ieder jaar mogen ze met De Wilfrieds of met De Wilfrieds & Moaten op heel wat evenementen spelen. “Enkel dit jaar is het qua optredens heel stil”, zucht Hein. “Door corona moesten we constant optredens schrappen in onze agenda. Hopelijk komt er vlug verandering in, alhoewel het met de nodige voorzorgsmaatregelen wel mogelijk moet zijn om voor kleine groepen te spelen.”

Portret for Life

Twee jaar geleden stapte Hein in het muzikale project The White Horsemen. “Dirk Van Sliedregt is afkomstig uit Nederland, maar hij woont nu in Sint-Niklaas. Koen Derieuw woont in Izegem. Ik leerde Koen kennen toen ik zestien jaar jong was. Toen speelde ik op mijn eerste basgitaar. Samen met mijn broer Hans had ik een bandje en toen speelde Koen bij ons. Twee jaar geleden werd ik door dit duo gevraagd of ik bassist wilde worden bij The White Horsemen. Sindsdien maak ik deel uit van deze band. We brengen pittige blues, folk en Americana. Het is iets anders, maar daarom niet minder leuk om weer te mogen optreden”, vertelt Hein, die tijdens ons bezoek ook nog nieuws had rond Portret for Life. Hein tekent nog altijd portretten op vraag. In de voorbije jaren gaf hij telkens een groot bedrag af aan Studio Kontrabas voor De Warmste Week, maar dit jaar is dat niet mogelijk. “Dit jaar zal ik wel mijn record breken wat tekeningen en opbrengst betreft. De coronacrisis heeft voor dit record gezorgd, want ik was meer thuis door de lockdown.”

Eind dit jaar is er echter geen Studio Kontrabas en ook De Warmste Week is er niet. “Ik ontving een mail van De Warmste Week waarin stond dat mijn actie niet meer in aanmerking komt voor hun werking. Dit jaar gaan ze inderdaad geen geldinzameling meer houden. Het gaat nu om rechtstreeks anderen helpen, bijvoorbeeld door iets te bouwen, koken of organiseren voor een project in je buurt. Dat komt voor mij heel raar over. Mijn bedrag ga ik persoonlijk afgeven aan het Kinderkankerfonds en de Muco-vereniging. Dat zijn twee verenigingen die mij nauw aan het hart liggen. Ik doe dus een eigen actie. Ik sta volledig alleen met deze actie, maar ik laat mij niet beïnvloeden. Ik doe gewoon verder met het tekenen van aangevraagde portretten. De opbrengst gaat ook verder naar het goede doel.”

Programma

Hein zakt dus zondag af naar ‘Labadoux Bubbelt’, maar hij is niet alleen. Op vrijdag staan Yevgueni, Stef Camiel Charles en Renée op de affiche. Op zaterdag kan je genieten van de muziek van Portland, Ertebrekers, Frank Vander Linden en Pauwel. Op zondagmiddag ben je welkom voor The White Horsemen, gevolgd door Het Zesde Metaal en Meskerem Mees.

Laatste tickets via: www.labadoux.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier