Hein Defrenne pakt uit met Zomerfeest voor thuisblijvers

Hein Defrenne: "Met de juiste maatregelen kunnen we toch nog evenementen organiseren." (foto HDV)
Redactie KW

Onder leiding van Hein Defrenne (47) organiseren plaatselijke verenigingen op zaterdag 1 augustus het Waregems Zomerfeest. Een initiatief om de thuisblijvende inwoners toch nog te animeren. Een van de weinige evenementen voor de ondernemer, want wat normaal een heel drukke zomer zou moeten worden, werd quality time met zijn gezin.

Door Arnaud Voet

Als zaakvoerder van het evenementenbureau Partymmo en het Sportkafee in het Jeugdcentrum werd het voor Hein Defrenne (45) normaal gezien een immens drukke zomer. Tal van feesten, evenementen en sportactiviteiten stonden op de planning, maar die werden allemaal afgelast. Nadat hij maandenlang geen enkel evenement kon organiseren, probeert Hein nu toch om stilaan de draad weer op te pikken. “De afgelopen maanden had ik twee stagiairs van Vives onder mijn hoede en samen met hen heb ik geprobeerd om creatieve oplossingen te vinden”, vertelt hij. “Zo organiseerden we onder meer een wandeltocht en verkochten we biermanden voor Vaderdag.”

Daar bleef het niet bij, want Hein kondigde ook aan dat hij op 1 augustus mee het Waregems Zomerfeest zal organiseren. Een initiatief van het Sportkafee, spinningclub Bike-Fun en de jongeren van het skatepark. “We vernamen dat er veel Waregemnaars zijn die niet op vakantie gaan en thuisblijven. We wilden die thuisblijvers dan ook een dagje amusement aanbieden. Er zal voor elk wat wils zijn. Er zal een voetbaltornooi plaatsvinden, maar ook een ‘skate contest’, net als er workshops spinning zullen zijn. Daarnaast is er ook een springkastelendorp en kunnen de mensen een lekker hapje eten. De toegang is overigens gratis.”

Diverse bubbels

Uiteraard zal het evenement ook coronaproof zijn. “We gaan zeker rekening houden met de veiligheidsvoorschriften en zullen werken met verschillende bubbels, zodat de bezoekers niet lukraak door mekaar zullen lopen.”

Toch kunnen we stellen dat ook Hein het de voorbije maanden moeilijk heeft gehad. “Tijdens de lockdown was nagenoeg niemand aanwezig in het jeugdcentrum”, weet hij. “Op 8 juni kwamen er wel versoepelingen, maar aangezien alle sportactiviteiten waren afgelast, bleef het hier stil.”

Ook bij zijn evenementenbureau Partymmo was het armoe troef de afgelopen maanden. “Alle evenementen werden afgelast en daar bovenop had ik het gevoel dat we niet veel steun kregen van de overheid.” Bij veel van zijn collega’s stond het huilen hen dan ook nader dan het lachen. “Ze kunnen praktisch niets organiseren en worden ook niet voldoende gesubsidieerd door de overheid, zoals dat in andere sectoren wel het geval is.”

Desondanks hoopt Hein dat hij de komende maanden toch nog enkele evenementen kan organiseren. “De feesten in het Sportkafee vinden weer plaats, binnen de grenzen van het toelaatbare uiteraard. Bij Partymmo is het dan weer bijzonder kalm, maar als we de juiste maatregelen treffen, denk ik dat er deze zomer nog heel evenementen zullen plaats vinden.”

Quality time

Naast alle coronabeslommeringen en de voorbereidingen op het Waregems Zomerfeest, hoopt Hein toch ook wel om te genieten van zijn vrije tijd. “Normaal gezien gaan we een viertal keer per jaar met het hele gezin op reis, maar dat kan nu natuurlijk niet”, beseft hij. “We moesten onze reis naar Vietnam al schrappen, maar we kunnen toch nog naar Silicië.”

Eens hij weer thuis zal is, weet Hein al wat hij met zijn vrije tijd zal doen. “Spenderen met mijn vrouw en mijn twee dochters. Ik wil absoluut wat meer in hun buurt vertoeven. Door mijn drukke leven is het nogal moeilijk om tijd vrij te maken voor hen, maar ik had de afgelopen maanden toch wat meer quality time met mijn gezin. Iets wat ik in de toekomst absoluut wil voortzetten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.