Heilig Bloedprocessie Brugge afgelast

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Naar aanleiding van de verlenging van de coronamaatregelen heeft de vzw Heilig Bloedprocessie in overleg met stadsbestuur beslist de Heilig Bloedprocessie in Brugge uit te stellen naar volgend jaar. De processie ging normaal door op donderdag 21 mei 2020 maar wordt verplaatst naar donderdag 13 mei 2021.

Al sinds 1304 gaat de Heilig Bloedprocessie jaarlijks uit in Brugge. “Met uitzondering van periodes tijdens de godsdienstoorlogen, de Franse overheersing en de wereldoorlogen”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Door de coronamaatregelen is het volgens de organisatie te moeilijk om alles rond te krijgen. “Het organiseren van een massaspektakel met 2.000 figuranten en medewerkers en 40.000 toeschouwers lijkt ons geen verstandige keuze”, aldus Matthieu Clarysse, algemeen coördinator van de Heilig Bloedprocessie.

Ook de voorbereidingen zouden een probleem vormen. “Het samenkomen met grote groepen figuranten om alle taferelen te repeteren is nu onmogelijk.” De Heilig Bloedprocessie wordt uitgesteld naar de editie van volgend jaar, en zal doorgaan op donderdag 13 mei 2021. Wie een ticket voor een zitplaats kocht, wordt binnenkort persoonlijk gecontacteerd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier