Heidi is een superfan van Bart Peeters: “Dertien uur werd er gewerkt aan mijn tattoo”

Superfan Heidi toont trots haar Bart Peeters-tattoo. (foto EF)
Redactie KW

Maandag startte op Eén de nieuwe reeks Vive la Vie met Karl Vannieuwkerke. De eerste aflevering met als centrale gasten Ronny Mosuse en Bart Peeters werd uitgezonden vanop ‘t Eilandje in Ieper. Voor Heidi Dekaezemacker een unieke kans om erbij te zijn, want zij is al jarenlang een grote fan van Bart Peeters.

Heidi (36) woont in Mesen en volgde als jong meisje met veel interesse het programma Dag Sinterklaas op televisie. “Meteen boeide de figuur van Bart Peeters mij. Ik volgde nadien met evenveel interesse zijn andere programma’s als De Droomfabriek en De Vliegende Doos en verschenen ook de eerste posters aan de muur in mijn tienerkamer. Het behangpapier hebben we een paar keer vervangen, de posters van Bart bleven.”

Heidi leerde ook de muzikant en de zanger in Bart kennen. “Ik werd vrijwilligster bij het Vlaamse Kruis en stond backstage te genieten van het optreden van Bart op het festival van Dranouter. Het was nog de tijd zonder gsm’s waardoor ik die momenten niet echt heb kunnen vastleggen. Maar vergeten ben ik ze niet.”

“Zijn nummers hebben een boodschap en dat is voor mij enorm belangrijk”

Maandag lukte het Heidi Dekaezemacker wel om samen met haar idool op de foto te gaan. “De kranten hadden bericht over het nieuwe programma van Karl Vannieuwkerke en de naam van Bart Peeters als gast in Ieper was gevallen. Er waren meteen plannen om naar de kattenstad af te zakken. Alleen had ik geen weet van de locatie. Een vriend van mij postte die wel op Facebook en ik dacht bij het zien van de foto aan de Esplanade in Ieper. Navraag leerde echter dat het over ‘t Eilandje ging. En daar stond ik dan ook tegen 15 uur. Wachtend op het moment dat Bart zou passeren. Ik wou me zeker niet opdringen door in het restaurant onaangekondigd binnen te stappen. Ik had wel een paar mensen van de crew aangesproken om een korte meet and greet te regelen.”

Maandag kon Heidi Dekaezemacker eindelijk op de foto met haar grote idool Bart Peeters. (GF)
Maandag kon Heidi Dekaezemacker eindelijk op de foto met haar grote idool Bart Peeters. (GF)

Heidi had hen ook meteen haar tattoo van Bart Peeters op haar been getoond. Die tattoo liet ze plaatsen in augustus 2019. “Ik liet die, net zoals mijn andere tattoos, zetten door Ieperling Philip Sasse. Dat dit tot dertien uur kon duren, schrikte me zeker niet af. Hij spreidde de tattoo gelukkig over drie dagen.” De tattoo toont een neerzittende Bart Peeters met gitaar in de hand met onderaan de handtekening van Bart. “Die kon ik bekomen na een bericht naar zijn manager en broer Stijn.”

Concert

Aan ‘t Eilandje nam Bart Peeters ruim de tijd voor een gemoedelijke babbel met Heidi. “Hij had ook veel aandacht voor mijn tattoo. Hij bleef maar kijken en vroeg ook de aanwezige cameraman om goed in te zoomen op de tattoo. Wist ik veel dat die beelden dan ‘s avonds op tv zouden komen. Ik zag ze trouwens ook, net als de vele kijkers, pas in de uitzending.” Heidi kocht recent ook de lp-box met het verzameld werk van Bart Peeters uit de voorbije 20 jaar. “Het is een collector’s item en ik heb daarvoor ook nog eens een platenspeler gekocht. Die van mijn moeder zat immers al onder een flinke stoflaag.”

Handkus

Gevraagd naar haar favoriete nummer van Bart Peeters moet Heidi heel even passen om dan toch te kiezen voor Kies mij. “Zijn nummers hebben een boodschap en dat is voor mij enorm belangrijk. En dan zijn er natuurlijk ook zijn uptempo-nummers die een tent van bij de eerste noot in lichterlaaie zetten.” Het afscheid van Bart gebeurde gezien de coronamaatregelen met een handkus. “Voor de foto vergaten we even de geldende anderhalvemeterregel”, lacht Heidi.

Naast de Bart Peeters-tattoo heeft Heidi ook een bijzondere tattoo verwijzend naar haar overleden grootmoeder. “Die werd geplaatst met haar as.” Heidi heeft verder ook een tattoo verwijzend naar de derde plaats van de Rode Duivels op het WK in 2018. “De mooiste is die van Bart natuurlijk. Een echt meesterwerk van Tattoo Sasse.” De ontmoeting met Bart is voor Heidi een blijvende herinnering. “En nu zou ik nog graag eens naar een concert van Bart gaan in de Lotto Arena.” (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier