https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Heidi en Pieter vinden gat in de markt en gaan met ‘t Brickplezier LEGO verhuren: “Uren bouwplezier aan betaalbare prijzen”

Pieter Steurbaut en Heidi Remmery showen enkele LEGO-sets die ze verhuren. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Pieter Steurbaut en Heidi Remmery showen enkele LEGO-sets die ze verhuren. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

‘t Brickplezier springt in een gat in de markt en gaat LEGO-sets verhuren. “De grotere sets zijn vrij duur in aankoop. Door ze te huren kun je ervan genieten aan een betaalbare prijs”, zeggen initiatiefnemers Heidi Remmery en Pieter Steurbaut.

Het duo achter ‘t Brickplezier surft mee op het succes van LEGO Masters. Het duurzame speelgoed staat weer volop in de picture en door de extra vrije tijd door de coronapandemie zijn heel wat mensen aan het bouwen geslagen. Zo ook Pieter Steurbaut die een set cadeau kreeg. “Hoe wij elkaar kennen? Pieter is de schoonzoon van mijn vriendin”, doet Heidi Remmery, uitbaatster van Boetiek Snoepy in de Schoolstraat in Izegem, uit de doeken.

Pieter: “Wij hadden de set van Friends ( Central Perk, red .) cadeau gekregen en zo had ik ook de smaak te pakken. Maar die grotere sets kosten meerdere honderden euro’s. Ze zijn dus duur in aankoop. Daarom besloten wij om er te verhuren. Hier in de regio zijn we daarmee uniek, maar in Nederland is dat al langer een trend en in verschillende Vlaamse steden begint dit ook zijn intrede te doen.”

Tot 6.500 steentjes per set

De sets kunnen voor 1 tot 3 weken gehuurd worden. De prijs hangt af van de grootte van de set en de duur van de huur. “Wij hebben nu tien sets in verhuur. Bedoeling is dat we onze collectie verder uitbouwen. Onze inkomsten zullen we dus verder investeren. De intentie is dat er iedere maand een nieuwe set bij komt. LEGO brengt ook vaak nieuwe sets uit en er zijn ook de traditionele toppers die al jarenlang populair zijn. De huurprijs van een set valt heel goed mee, zeker als je het deelt door het aantal uren spelplezier. De kleinste set kost 7 euro voor een week, de grootste 35 euro voor drie weken. Dat is minder dan een tiende van de aankoopprijs.”

Uiteraard hanteren Pieter en Heidi ook een aantal spelregels die gekoppeld zijn aan de verhuur. “Iemand die een set huurt, moet die compleet mee krijgen, dus verwachten we ook altijd dat de vorige huurder alles netjes terug bezorgt. Bij de aankoop maken we de set altijd eerst eens zelf, om te garanderen dat er ook bij de productie geen stukjes te kort werden geleverd. De steentjes ordenen we per kleur in verschillende zakjes, ze zijn ook geteld en door ze te wegen weten we of de set compleet is. De grootste set telt 6.500 steentjes. Bij die grotere sets kun je er eigenlijk ook met twee aan werken.”

Ook thuisleveringen mogelijk

Het reserveren en betalen van de sets kan volledig online gebeuren, er wordt ook aan huis geleverd in Izegem, Ingelmunster, Lendelede, Ledegem, Ardooie, Roeselare, Moorslede, Hooglede en Lichtervelde. “Afhalen kan in boetiek Snoepy in Izegem of bij mij thuis in de Rozendaalstraat 28 in Roeselare”, zegt Pieter die leerkracht is in het bijzonder onderwijs. “Bij mij thuis is dat op afspraak, in Boetiek Snoepy tijdens de openingsuren van de zaak.”

Heidi en Pieter zijn overtuigd van de slaagkansen van hun concept. “Het is betaalbaar en je beleeft er uren plezier aan.”

www.brickplezier.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten