Heibel rond terugbetaling gemeentebelastingen in Kortemark

Redactie KW

Op de eerste raad van het nieuwe jaar in Kortemark zat het er alweer bovenhands op tussen oppositie en oranjeblauw. Raadsleden Tim Deweerdt (Content) en Mark Pollentier (N-VA) hekelden de manier waarop het teveel aan gemeentebelastingen werd terugbetaald.

Burgemeester Damman (CD&V) antwoordde dat de terugbetalingen correct en wettelijk gebeuren. Als er toch problemen zouden zijn, dan stelde ze het op prijs dat de gemeenteraadsleden de burgers correct zouden informeren en ze naar de juiste diensten op het gemeentehuis zouden doorverwijzen.

Het hek was helemaal van de dam toen er op het einde van de raad commentaar kwam op de gebrekkige signalisatie bij de werken in de Torhoutstraat. Het verkeer dat uit de richting van Torhout komt, kan een paar dagen niet door richting Markt. Burgemeester Damman opperde dat alles goed opgevolgd wordt, dat de aannemer zijn signalisatie zal aanpassen en dat de politie extra zal controleren, want heel wat chauffeurs rijden blijkbaar niet graag een blokje om. “We verliezen de essentie van heel wat zaken uit het oog”, stelde raadslid Stijn De Neve (Open VLD) tot slot. “Stoken op Facebook en gemeentebashen op sociale media heeft toch geen zin. Het is onze taak de burgers door te sturen naar het omgevingsloket met hun vragen.” (JDK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.