Heestertse restauranthouder schrijft open brief aan burgemeester

Bart Ottevaere. © GJZ
Redactie KW

Bart Ottevaere van restaurant Ten Errewaerde pent in een open brief aan de burgemeester zijn ongenoegen over het terrassenplan dat de gemeente uittekende. Hij hekelt vooral de komst van ‘Zomerdorp’ op 200 meter van zijn zaak.

“Het ligt niet in mijn aard om dergelijke berichten te schrijven, maar dit moet mij toch van het hart”, begint hij zijn open brief. “Men beloofde de getroffen horeca te helpen bij de heropstart na drie maanden sluiting. Niet financieel, maar met materiaal dat kan helpen ondersteunen, zoals bij een uitbreiding van een terras”, aldus Bart die een aanvraag deed om een terras te maken voor zijn zaak.

“Er kwam iemand kijken van de gemeente die goedkeuring gaf om openbaar domein in te nemen, mits het plaatsen van nadars geleverd door de gemeente. Op de vraag of we ook extra terrasmeubilair, windschermen of parasols konden krijgen, was het antwoord neen. Dat moesten we zelf aanschaffen. We krijgen dus twee nadars met verkeersborden aan.”

Zomerdorp

Wat hem vooral dwarszit, is dat de gemeente ‘Zomerdorp’ zal organiseren in Heestert. “Men roept alle verenigingen op om deel te nemen aan Zomerdorp Heestert in juli en augustus. Daar kan men gratis beschikken over een terras met 200 zitplaatsen, koelinstallatie, shelter tent, muziekinstallatie, podium voor optredens, toiletten en meer. Dit allemaal op 200 meter afstand van onze zaak.”

“Op een moment dat de horeca één van de zwaarste crisissen meemaakt en probeert rechtop te staan met voorlopig een minimum aan capaciteit, vindt men het opportuun ons te counteren met een dergelijk initiatief.”

Bart Ottevaere wil wel benadrukken dat hij niets tegen verenigingen heeft die ook hun kas willen aanvullen. “Vraag is echter of dit nu wel het moment is hiervoor. Die 200 personen die in het Zomerdorp hun centjes spenderen, zitten ondertussen niet bij ons of bij onze collega’s.”

Volledigheidshalve moeten we er wel aan toevoegen dat de horecazaken wel een subsidie kregen om hen te ondersteunen in deze moeilijke tijden. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier