‘Heerlijk Lokaal Genieten’ in Lendelede met een horecajeton en een zomer vol activiteiten

De gemeente Lendelede verdeelt jetons als coronacompensatie. V.l.n.r. Wim Dierick, Rita Lammertyn, Carine Dewaele en Rudy Rommens. © Frank
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Lendelede pakt deze zomer uit met enkele acties om hun inwoners een fijne vakantie in eigen gemeente te laten beleven. Zo krijgt iedereen een horecajeton, is er een Zomerzoektocht en met de kermis komen de ‘Turbo Live-band’, Gene Thomas en Kaatje van Ketnet langs.

“De zomer en de kermis zullen dit jaar anders zijn dan de vorige jaren”, zegt burgemeester Carine Dewaele (CD&V). “Tijdens het kermisweekend zal er op vrijdag 21 augustus geen volksreceptie en snoepworp zijn, maar met het vrijgekomen budget geven we iedere inwoner, van groot tot klein, een horecajeton van 2 euro die hij in de lokale horecazaken tot en met september kan gebruiken.”

Terrasconcerten

De invulling van het kermisweekend ligt nog niet helemaal vast, omdat de veiligheidsmaatregelen tegen het weekend van vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus nog kunnen versoepelen. “We plannen alvast op vrijdag een terrasconcert met de ‘Turbo Live’-band, op zaterdag komt Kaatje van Ketnet en op zondag is er een terrasconcert met Gene Thomas.

Hoeveel publiek er dan zal toegelaten worden en onder welke voorwaarden de concerten dan mogen plaatsvinden, blijft nog even afwachten.”

Zomerzoektocht

Lendelede organiseert ook nog een Zomerzoektocht. “Een initiatief van Rik Bruwier, Joris Buyse en Wim Dierick”, vervolgt de burgemeester. “Iedereen kan er gratis aan meedoen van 1 juli tot 27 september. De afstand bedraagt 6 kilometer en het parcours is geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

Je moet foto’s thuiswijzen en je ontdekt verborgen parels in de gemeente. Er zijn mooie activity trackers te winnen. Het zomerzoektochtboekje kan je verkrijgen in het gemeentehuis, de bib, de sporthal, de culturele dienst en in bepaalde horecazaken.”

En nog dit: naar Car Watch van 10 tot 12 juli kan je niet alleen van in de auto naar de films kijken, maar ook vanop een stoel. Voor het Kunstenparcours Contrei Live van Leiedal (9 juli t.e.m. 26 oktober) is het kunstwerk aan de site Nelca al opgebouwd. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier