Heel wat randanimatie en zelfs een XXL-kerstboom op kerstmarkt OLV van Lourdes in Wakken

Op de foto zien we Ingrid Saelens, Nele Flaeynck, Sigmund De Sloovere, Vicky Steelandt en Gert-Jan Lazou. Ontbreken op de foto: Dorien Houtman, Peter De Vlaeminck, Daniëlle Benoit en Karin Vandenheede. © Foto Nele
Redactie KW

Voor het eerst pakt het feestcomité van het woonzorgcentrum OLV van Lourdes in Wakken uit met een sfeervolle kerstmarkt. Op vrijdag 14 december wordt de parking omgetoverd tot een kerstdorp.

“We wilden iets speciaals doen rond de mooie kerstperiode en er alles aan doen om het ultieme kerstgevoel naar voren te brengen”, vertelt Sigmund De Sloovere van het comité. “Tijdens onze geplande kerstmarkt komt de sfeer op de eerste plaats. We vullen de parking van het woonzorgcentrum met kerstkraampjes, kerstlichtjes en kerstbomen. Dit is onze allereerste kerstmarkt en de bewoners en familieleden zijn alvast heel tevreden.”

Leuke wedstrijd

Ze verwelkomen 27 standhouders. “Die bieden heel wat te koop aan zoals ambachtelijke producten, juwelen, keramiekwerk, kerstkaartjes, Wakkens Kommetje, breiwerk, enzovoort. Er zal ook een kerstboompluk zijn. Op de kerstmarkt horen uiteraard lekkere kerstdranken en hapjes. Aan de bar zullen er streekbiertjes te verkrijgen zijn of een cava in de aperitiefbar. Een hartverwarmende Hasseltse koffie steekt ook in het aanbod. In de namiddag zijn er Luikse wafels, poffertjes en tiramisu. ‘s Avonds staat de pasta klaar in de Italiaanse stand, een croque of een panini uit het vuistje of een Kloosterhofburger met frietjes.”

“Er is een beveiligde kidszone, waar de KSA van Wakken graag aan meewerkt”

De organisatoren dachten ook aan de kinderen. “Er is een beveiligde kidszone, waar de KSA van Wakken graag aan meewerkt. De kinderen krijgen de kans om elk hun eigen kerstboom te knutselen en te versieren. Om nog wat extra sfeer te brengen, is er doorlopend randanimatie voorzien. Van 15.30 tot 18.30 uur brengt de zingende kerstman liedjes om mee te zingen, kerstmuziekjes en bekende deuntjes van vroeger tot nu. Om 19 uur verwelkomen we het Meziekske Dust, een klein orkestje met trom, sax en heel veel ambiance. Van 21.30 tot 23.30 uur vindt de ‘Après Ski-party’ plaats met DJ Feliz.”

Om dit alles leuk af te ronden, is er nog een wedstrijd. “We hebben een XXL-kerstboom, versierd met 900 lichtjes en een kerstmuts in de top. Hoe groot de boom is, verklappen we niet. Iedere aanwezige kan een gokje wagen en omstreeks 21 uur wordt de winnaar bekendgemaakt.” (NS)

Info: sigmund.desloovere@gvo.be of 0483 44 33 18.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier