Heel wat gevolgen van het coronavirus voor Bredene

Kizzy Van Brackevelt is de filiaalhoudster van Colruyt Bredene. © MM
Redactie KW

Er is in Bredene onder meer een uitzonderlijke regeling voor de laad- en loszone in Kapelstraat en alle gemeentelijke activiteiten in mei en juni worden ook al afgelast.

Uitzonderlijke regeling laad- en loszone in Kapelstraat

Op de laad- en loszone in de Kapelstraat (ter hoogte van parking Shopping Duinen) wordt, omwille van de huidige coronamaatregelen, parkeerverbod ingevoerd. Het gemeentebestuur wil zo de optimale bevoorrading van de warenhuizen vrijwaren. “De warenhuizen (Delhaize, Lidl, Albert Heijn, red.) zijn van cruciaal belang en moeten ervoor zorgen dat de Bredenaars hun noodzakelijke boodschappen kunnen blijven doen”, aldus burgemeester Steve Vandenberghe. Tot het einde van de werken aan de parking Shopping Duinen mochten personenwagens uitzonderlijk parkeren op de laad- en loszone. Die uitzondering wordt nu dus herroepen.

Gemeentelijke diensten blijven bereikbaar

De gemeentelijke diensten zijn tijdens deze crisisperiode permanent (7 dagen op 7) bereikbaar, telkens van 7 tot 23 uur. Wie de diensten wil bereiken, kan terecht op het nummer 059 33 91 91. Daarnaast blijft ook de sociale noodlijn (059 33 97 97) dagelijks bereikbaar van 8 tot 20 uur en dit voor wie vragen heeft, op zoek is naar hulp of gewoon een babbel wil doen en daarvoor niet bij familie of vrienden terecht kan.

Colruyt opent niet op 1 april

De vernieuwde en uitgebreide vestiging van warenhuis Colruyt in Bredene zal niet opengaan op de geplande datum. Colruyt zou oorspronkelijk de winkel openen op 1 april. De winkel blijft echter voorlopig dicht. Ook de officiële opening op 31 maart gaat niet door.

Politie controleert op tweedeverblijvers, toeristen en samenscholingen

De politie treedt streng op tegen wie de maatregelen inzake samenscholingen niet naleeft. De lokale politie Bredene-De Haan zal samen met de politiezone Kouter controleren op mensen, die naar de kust komen of hun tweede verblijf in Bredene bezoeken. De campings zijn gesloten. Bezoekers zijn derhalve niet toegelaten. Enkele permanente bewoners mogen wel op de camping blijven.

Groenafval: milieu- en recyclagepark gesloten

De afvalophalingen van restafval, PMD, papier en karton blijven voorlopig op de reguliere data doorgaan. Inwoners die het gras maaien of struiken snoeien in hun tuin kunnen met gras of takken niet in het recyclagepark terecht. Het gemeentebestuur vraagt inwoners het groenafval bij te houden in de tuin. “Je kunt het uitzonderlijk ook in de restafvalzak stoppen. We zullen streng optreden tegen sluikstorten en daarop ook controleren”, aldus burgemeester Steve Vandenberghe. Het gemeentebestuur vraagt bovendien niet langer kledij te deponeren in de speciale containers, die op verschillende plaatsen op het grondgebied staan. Deze containers worden momenteel niet meer leeggemaakt.

Afgelast

Alle gemeentelijke activiteiten in mei en juni worden afgelast.

Lentefeesten op 10 mei?

Nadat het Lentefeest voor zesjarigen van zondag 15 maart omwille van de coronamaatregelen moest afgelast worden, ging voorzitter Etienne Vercarre van het organiserende vrijzinnig centrum De Fakkel op zoek naar een alternatieve datum. Het Lentefeest wordt, voor zover de lockdown intussen achter de rug zal zijn, verplaatst naar zondag 10 mei. Die dag wordt al het Feest van de Vrijzinnige Jeugd voor twaalfjarigen georganiseerd in het MEC Staf Versluys. “Bedoeling is om dat feest zoals voorzien in de voormiddag te laten plaatsvinden en in de namiddag het lentefeest te organiseren”, aldus voorzitter Vercarre.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier