Heel wat ambiance op digitaal Lions Bad Festival

De bewoners van Kerckstede genoten volop.© JCR
De bewoners van Kerckstede genoten volop.© JCR
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Het Lions Bad Festival, het belevingsfestival voor mensen met een fysieke en/of mentale beperking, ging donderdag voor het eerst de digitale toer op. Een groot feest in Schiervelde in Roeselare was niet mogelijk, maar onder andere binnen de voorziening Kerckstede werd toch een serieus feestje gebouwd met onder andere ambiancemuziek van Christoff.

Het Lions Bad Festival, een festival voor mensen met een beperking, zou vorig jaar voor het eerst het strand van De Panne inruilen voor Schiervelde in Roeselare. Corona gooide echter roet in het eten waardoor het festival werd afgelast. “Ook dit jaar kon het festival niet doorgaan zoals gepland, maar we kozen er wel voor om een bubbeleditie te organiseren. Een digitale shownamiddag die vanuit de voorzieningen online gevolgd kon worden”, aldus persverantwoordelijke Sofie Pauwels.

‘Iets om naar uit te kijken’

Onder andere in Kerckstede in Oostnieuwkerke genoten de bewoners met volle teugen van het festival. Nadat er ’s middags genoten werd van frietjes vanuit een frietmobiel werd er vanaf 14 uur uit volle borst meegezongen met charmezanger Christoff. Ook met de dansjes die op een groot scherm werden geprojecteerd, werden enthousiast meegedaan.

“Het voorbije jaar zijn er veel activiteiten weggevallen. Ik was er al bij enkele jaren geleden op het strand, maar het is goed dat het festival dit jaar op deze manier kan doorgaan. Het is leuk met de petjes en de festivalbandjes die we van de organisatie hebben gekregen”, aldus Ansofie Devos (32), bewoonster in Kerckstede. Heel wat bewoners telden af naar het feestje. “We hadden opnieuw iets om naar uit te kijken. Hopelijk zijn er in de toekomst nog zo’n activiteiten”, zegt bewoonster Gina Nuytten (49).

Feest in de aparte leefgroepen

Binnen Kerckstede zijn alle bewoners en het personeel al gevaccineerd. Toch besloot men om het festival in de aparte leefgroepen te laten doorgaan. “We hadden graag alles georganiseerd in onze grote zaal, maar dat zou nu nog te gevaarlijk zijn. We willen, zeker nu de cijfers nog slecht zijn, geen risico’s nemen.”

“De bewoners missen elkaar, maar ook in kleine groepjes lukt het hen om een leuke namiddag te beleven. Al merken we wel dat de mensen hier ernaar snakken om weer met zijn allen te genieten van een grote activiteit”, aldus Bieke De Langhe, hoofd dienst vorming binnen Kerckstede.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.