De avond van de brand waren enkel Christel en haar jongste dochter Jinke (11) thuis, haar man Jan en de oudste dochter Jitske (13) waren er niet. Jitske zat op dat moment in de judotraining. Buren merkten de brand op en belden de brandweer. Niemand raakte gewond, maar de schade is groot. "Het huis is momenteel onbewoonbaar, vooral ook door water- en rookschade", vertelt Alain Neyrinck van de Midlife Templars, een van de verenigingen achter de benefiet.

Heropbouw

"Twee dagen na de brand werd Jitske geopereerd en jongste dochter Jinke deed deze maand haar lentefeest. De gemeentelijke basisschool 't Slijpertje stelde de refter ter beschikking, zodat het feest kon plaatsvinden. Na de brand woonde het gezin in bij goede vrienden Vanessa Coulier en Steve Vanwelsenaere", weet Sara Masy, overbuurvrouw en vriendin van het gezin.

Ondertussen heeft het gezin zijn intrek genomen in een andere woning. Pol Vermander, oud-burgemeester van Slijpe (voor de fusie), verhuisde onlangs naar een rustoord. Zijn dochter Lieve, eveneens een buurvrouw van het getroffen gezin, bood de familie onderdak aan in het huis van haar vader. "Inmiddels denkt Jan al aan de heropbouw van de woning", zegt vriend des huizes Sven Buysse.

"De familie is erg geliefd bij de buurtbewoners en de samenhorigheid is groot hier in Slijpe. De buurtbewoners wilden iets organiseren voor het gezin en wij als verenigingen hebben daarvoor onze hulp aangeboden. Midlife Templars, Dorp in Zicht, De Orde der Tempeliers, de KGB, de ABS (algemeen boerensyndicaat), Samana, de Judoclub uit Middelkerke, KVLV, de Landelijke Gilden en SK Spermalie, allen samen organiseren we 'Friet voor benefiet'. Met ook de medewerking van het gemeentebestuur en de scholen", klinkt het in het dorp.

Tent

"We kunnen rekenen op een zestigtal sponsors. De locatie en datum hebben we te danken aan de Orde der Tempeliers. Op 23 juni vinden de Tempeliersfeesten plaats. De tent wordt al enkele dagen eerder geplaatst en daar mogen wij gebruik van maken. De benefiet vindt plaats aan het voetbalterrein van SK Spermalie, vlakbij de vrije basisschool Sint-Jozef Slijpe. De avond zelf wordt heel gezellig, met achtergrondmuziek en kinderanimatie", zegt Sara Masy.

'Friet voor benefiet' vindt plaats op 21 juni en begint al om 18 uur. Tussen 19 en 22 uur kan iedereen die een kaartje aankocht volop genieten van een pakje friet met snacks en een consumptie. De prijs voor een ticket bedraagt 10 euro voor kinderen tot en met 12 jaar, voor volwassenen is dat 15 euro. Inschrijven kan tot 18 juni. Steunkaarten kosten 5 euro. Overschrijven kan op rekeningnummer BE09-9733615213-57 van Midlife Templars met vermelding van je naam.

(RDB)

Kaarten zijn te verkrijgen bij Esthetiek Sara en bakkerij Stutn & Toartn in Slijpe. In Middelkerke kan je terecht bij Garage Van Massenhove. Telefonisch reserveren kan via 0498 68 65 94 bij Stefanie Branteghem. Meer info vind je op de Facebookpagina 'Friet voor benefiet'.

De avond van de brand waren enkel Christel en haar jongste dochter Jinke (11) thuis, haar man Jan en de oudste dochter Jitske (13) waren er niet. Jitske zat op dat moment in de judotraining. Buren merkten de brand op en belden de brandweer. Niemand raakte gewond, maar de schade is groot. "Het huis is momenteel onbewoonbaar, vooral ook door water- en rookschade", vertelt Alain Neyrinck van de Midlife Templars, een van de verenigingen achter de benefiet. "Twee dagen na de brand werd Jitske geopereerd en jongste dochter Jinke deed deze maand haar lentefeest. De gemeentelijke basisschool 't Slijpertje stelde de refter ter beschikking, zodat het feest kon plaatsvinden. Na de brand woonde het gezin in bij goede vrienden Vanessa Coulier en Steve Vanwelsenaere", weet Sara Masy, overbuurvrouw en vriendin van het gezin.Ondertussen heeft het gezin zijn intrek genomen in een andere woning. Pol Vermander, oud-burgemeester van Slijpe (voor de fusie), verhuisde onlangs naar een rustoord. Zijn dochter Lieve, eveneens een buurvrouw van het getroffen gezin, bood de familie onderdak aan in het huis van haar vader. "Inmiddels denkt Jan al aan de heropbouw van de woning", zegt vriend des huizes Sven Buysse."De familie is erg geliefd bij de buurtbewoners en de samenhorigheid is groot hier in Slijpe. De buurtbewoners wilden iets organiseren voor het gezin en wij als verenigingen hebben daarvoor onze hulp aangeboden. Midlife Templars, Dorp in Zicht, De Orde der Tempeliers, de KGB, de ABS (algemeen boerensyndicaat), Samana, de Judoclub uit Middelkerke, KVLV, de Landelijke Gilden en SK Spermalie, allen samen organiseren we 'Friet voor benefiet'. Met ook de medewerking van het gemeentebestuur en de scholen", klinkt het in het dorp."We kunnen rekenen op een zestigtal sponsors. De locatie en datum hebben we te danken aan de Orde der Tempeliers. Op 23 juni vinden de Tempeliersfeesten plaats. De tent wordt al enkele dagen eerder geplaatst en daar mogen wij gebruik van maken. De benefiet vindt plaats aan het voetbalterrein van SK Spermalie, vlakbij de vrije basisschool Sint-Jozef Slijpe. De avond zelf wordt heel gezellig, met achtergrondmuziek en kinderanimatie", zegt Sara Masy.'Friet voor benefiet' vindt plaats op 21 juni en begint al om 18 uur. Tussen 19 en 22 uur kan iedereen die een kaartje aankocht volop genieten van een pakje friet met snacks en een consumptie. De prijs voor een ticket bedraagt 10 euro voor kinderen tot en met 12 jaar, voor volwassenen is dat 15 euro. Inschrijven kan tot 18 juni. Steunkaarten kosten 5 euro. Overschrijven kan op rekeningnummer BE09-9733615213-57 van Midlife Templars met vermelding van je naam. (RDB)