Heel Ledegem wordt één parochie : Heilige Damiaan

Redactie KW

De nieuwe pastorale eenheid gaat in op 10 mei 2015. Vanaf dan spreken we niet meer over de St.-Pieters-, St.-Eloois- of St.-Jansparochie, maar over de Heilige Damiaan Ledegem : één parochie met drie kerkgebouwen.

Dit kondigde Johan Loones, moderator van de parochiefederatie Ledegem, aan op de kerkelijke nieuwjaarsreceptie op dinsdag 20 januari in De Kring. “Wat de pastorale werking zelf betreft, zal er wel niet veel veranderen. Ook de namen van de heiligen aan wie de kerkgebouwen zijn toegewijd, blijven bestaan. Ieder kerkgebouw zal trouwens verder worden beheerd door een eigen kerkraad, die er tevens voor zorgt dat de eredienst verder kan verzorgd worden. Waarbij we de vrijwilligers van deze raden dankbaar blijven om hun engagement.”

“In de loop van dit jaar zal er een ‘kerkforum’ opgericht worden. Dit forum zal samengesteld worden uit de leden van de kerkfabrieken, de gemeente, ons pastoraal team en alle mensen die begaan zijn met het welzijn van onze kerkgemeenschap. Dit forum moet onderzoeken wat er op lange termijn kan gedaan worden met de Ledegemse kerkgebouwen”. (LDE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare en Izegem, van vrijdag 23 januari 2015.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.