Heel even weer Tweede Wereldoorlog in Jabbeke

© (Foto PA)
Redactie KW

Het hele weekend was Jabbeke in de ban van de Tweede Wereldoorlog. Omwille van corona een jaartje later dan gepland, en dus 76 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, werd er een spectaculaire re-enactment gehouden.

Centraal punt was het tentenkamp aan het Vlamingveld, met hoofdkwartier, veldhospitaal en wagenpark, dat het hele weekend vrij te bezoeken was. Maar met een ongeziene colonne had men zaterdag al de hele gemeente in de sfeer gebracht.

“Het is echt een geslaagd weekend”, zei organisator Johan Ryheul van café cultuur Jabbeke. “Meer dan 150 Amerikaanse, Engelse, Franse en Duitse re-enactors zijn hier op het Vlamingveld aanwezig. De groepen zorgen zelf voor duiding en geven de bezoekers ook een woordje uitleg. Daarnaast hebben we meer dan vijftig authentieke voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog bijeen gekregen, van motoren tot trucks of rupsvoertuigen. De colonne, die zaterdag eventjes halthield in elke deelgemeente van Jabbeke, was erg imposant. We zijn dan ook heel tevreden over deze samenwerking met het gemeentebestuur en de organisatie 2nd War Friends. We hebben als café cultuur ook al een kleine traditie in erfgoedfilmpjes. Weldra zie je op onze website ook mooie beelden van dit evenement.” (PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier