https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hectaar start met wegeniswerken voor duurzaam woongebied in Gitsestraat in Roeselare

Thomas Dubois

Bouwbedrijf Hectaar startte deze week met de wegeniswerken voor het bouwproject Gitsestraat – fase 2, een nieuw duurzaam woongebied van 5,5 hectare groot. Op de site, die deel uitmaakt van het meest ambitieuze verkavelingsproject van Roeselare en Hooglede, bouwt Hectaar 153 nieuwe betaalbare entiteiten in een groen kader.

Nadat er in het voorjaar al een archeologisch onderzoek plaatsvond op de site, startte Hectaar nu met de wegeniswerken langs de Gitsestraat. Begin 2022 starten de bouwwerken van de woningen. De 153 woningen zullen bestaan uit 115 eengezinswoningen, 18 appartementen en 20 stapelwoningen. De percelen, omgeven door groen, variëren tussen 160 en 360 vierkante meter. Elke woning wordt voorzien van een tuin of terras. Hectaar verwacht dat de eerste bewoners tegen de zomer van 2023 hun intrek kunnen nemen.

Duurzaam woongebied

Hectaar volgde ook de duidelijke richtlijnen op vlak van duurzaamheid. Dat er nu een nieuw woongebied komt op de site van 5,5 hectare groot, betekent niet dat dit volledig volgebouwd wordt. 14 procent van de site zal namelijk aaneensluitend openbaar groen zijn. Het functionele groengebied zal binnen een straal van 400 meter van elke woonentiteit liggen.

In het woongebied wordt bovendien ingezet op traag verkeer, worden alle woningen aangesloten op het warmtenet en worden waterbuffers voorzien die voldoen aan de strengste normen.

“We zijn vereerd zo’n groot project te mogen ontwikkelen. Het is belangrijk voor ons om een kwalitatieve omgeving te creëren waar het aangenaam wonen is in een groene omgeving. Dat we ons voorlopig grootste project kunnen realiseren in onze eigen thuisstad maakt ons extra trots”, vertelt Joselito Vuylsteke, projectontwikkelaar bij Hectaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.