Ook bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem kan er geen hond (of kat) meer bij. De dieren bezoeken kan daar voorlopig niet, maar verliefd worden op een viervoeter en alvast de nodige formulieren invullen wel! Deze week vielen wij spontaan in katzwijm voor het olijke duo Layla en Mayoshi.

Layla en Mayoshi zijn ongeveer twee jaar oud en broer en zus. Ze zijn een kruising tussen een Amerikaanse stafford en een husky. Het duo werd verschillende keren in beslag genomen bij dezelfde eigenaar voor ze in februari definitief in het dierenasiel belandden. "Ze komen uit hetzelfde nest en hebben al hun beproevingen samen doorstaan", vertelt medewerkster Gaëlle Pannecoucke (22) uit Menen. "De ene kan absoluut niet zonder de andere. Toen ze hier net aankwamen, hadden we ze in een apart hok geplaatst. Maar dat bleek geen goed idee. (lacht) Ze moeten dan ook samen geplaatst worden."

Van andere honden of katten moeten broer en zus niet veel weten, maar naar mensen toe zijn ze erg enthousiast. Iedereen die hen begroet, wordt meteen overladen met likjes en knuffels. "Met hele kleine kindjes raden we het niet aan omdat de honden erg enthousiast zijn. Ze springen en trekken stevig aan de lijn. We zoeken dan ook een baasje met enige ervaring die zijn of haar mannetje kan staan. Maar wel iemand met een zachte hand, want vooral aan Layla kan je zien dat ze nog fysiek geweld heeft moeten verduren."

Heb jij plaats voor twee superenthousiaste viervoeters? Neem dan contact op met dierenasiel De Leiestreek of stuur een mailtje naar warm@kw.be. Opgelet, een bezoek aan het asiel is niet mogelijk!

Ook bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem kan er geen hond (of kat) meer bij. De dieren bezoeken kan daar voorlopig niet, maar verliefd worden op een viervoeter en alvast de nodige formulieren invullen wel! Deze week vielen wij spontaan in katzwijm voor het olijke duo Layla en Mayoshi. Layla en Mayoshi zijn ongeveer twee jaar oud en broer en zus. Ze zijn een kruising tussen een Amerikaanse stafford en een husky. Het duo werd verschillende keren in beslag genomen bij dezelfde eigenaar voor ze in februari definitief in het dierenasiel belandden. "Ze komen uit hetzelfde nest en hebben al hun beproevingen samen doorstaan", vertelt medewerkster Gaëlle Pannecoucke (22) uit Menen. "De ene kan absoluut niet zonder de andere. Toen ze hier net aankwamen, hadden we ze in een apart hok geplaatst. Maar dat bleek geen goed idee. (lacht) Ze moeten dan ook samen geplaatst worden."Van andere honden of katten moeten broer en zus niet veel weten, maar naar mensen toe zijn ze erg enthousiast. Iedereen die hen begroet, wordt meteen overladen met likjes en knuffels. "Met hele kleine kindjes raden we het niet aan omdat de honden erg enthousiast zijn. Ze springen en trekken stevig aan de lijn. We zoeken dan ook een baasje met enige ervaring die zijn of haar mannetje kan staan. Maar wel iemand met een zachte hand, want vooral aan Layla kan je zien dat ze nog fysiek geweld heeft moeten verduren."Heb jij plaats voor twee superenthousiaste viervoeters? Neem dan contact op met dierenasiel De Leiestreek of stuur een mailtje naar warm@kw.be. Opgelet, een bezoek aan het asiel is niet mogelijk!