HDSU is eerste (en laatste ?) winnaar van de Kubb Ligue

Alle deelnemers vielen in de prijzen bij deze eerste editie van de KUBB Ligue. Winnaar werd HDSU na een bijzonder spannende eindstrijd. (foto SL)
Stefaan Lernout

Het kubbspel blijft populair in de Wevelgem. Jaarlijks is er het provinciaal kampioenschap, verder zijn er de druk bijgewoonde tornooien van onder meer de Goedendagkubbers, Lopa, De Ware Vrienden, het kubbtornooi Bart Vandoorne,…

Geert Luyckx en een paar vrienden van de Goedendagkubbers wilden dit jaar hun wekelijkse trainingen iets spannender maken. Daarom nodigden ze andere teams in Wevelgem uit om in de loop van 2019 een kleine competitie te spelen. De acht deelnemende clubs speelden maandelijks een wedstrijd tegen een ander team en wie het meeste punten behaalde aan het eind van de competitie, won.

En of het spannend werd! Op de laatste competitiedag stonden de drie van HDSU tegenover de drie van de Goedendagkubbers. Die laatsten waren sterk op dreef, nog slechts twee dichte kubbs dienden te sneuvelen en de titel was voor hen. HDSU had nog een volle achterlijn om te gooien en had zich al neergelegd bij de mooie tweede plaats. En toen liep het mis. Waren het de zenuwen, was het overmoed? Wie zal het zeggen. De dichte kubbs werden gemist, de tegenstander rook bloed en walste over de onfortuinlijke thuisspelers.

Alle ploegen kregen hun beker en hun fles cava in café de Cameo uit handen van de organisator. “Een heel fijne belevenis”, kijkt Geert Luyckx terug. “Maar het werd op de duur iets te veel werk en of er een tweede editie komt, is daarom nog niet zeker. Misschien voelen enkelen zich geroepen om hun schouders onder de organisatie te steken? Ze kunnen bij mij terecht voor alle advies.” (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier