Hazel fietst dit weekend 200 kilometer ten voordele van Tejo

© BRU
© BRU
Redactie KW

Zaterdagmorgen om klokslag tien uur zijn Hazel (12) en haar papa Maarten Bossuyt vanuit de Melkweg in Kuurne per fiets vertrokken richting Schaffen, meteen goed voor een tocht van om en bij 200 kilometer. Als morele steun fietste ook grootvader Pol Bossuyt vandaag mee.

De tocht die Hazel onderneemt zal drie dagen in beslag nemen en heeft als doel geld binnenhalen voor de vereniging Tejo uit Leuven die jongeren helpt met psychische problemen en waar haar oma aan de slag is als vrijwilligster. “Onze eerste etappe gaat van Kuurne richting Melle waar we de nacht zullen doorbrengen bij familie”, vertelt Hazel, “Als steun, maar ook als mecanicien bij eventuele fietspech, fietst mijn papa met mij mee. Ondanks het slechte weer zie ik het helemaal zitten. Regen schrikt mij alvast niet af, als de wind maar niet komt opzetten uit de verkeerde richting (lacht).

Zondag fietsen Hazel en haar papa dan van Melle naar Rijmenam en vervolgens op maandag tijdens de slotetappe richting Schaffen, waar Hazel woonachtig is. Dat deze twaalfjarige sportieve jongedame dergelijke tocht onderneemt is niet vreemd gezien haar opa Pol Bossuyt, die woonachtig is te Kuurne, enkele jaren terug ook al een sponsortocht ondernam richting Fatima. Hoeveel de tocht in het laatje zal brengen van Tejo weten we maandagavond.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier