Hazegras Zomert én zet ook Stan Van Samang op je schoot in Oostende

Op zaterdag 27 en zondag 28 juli viert Hazegras Zomert feest met een Place du Tertre.

Het comité van Hazegras Zomert. © FODI

Op het Kunstenplein (Rachel Lancsweertsplein/Graaf de Smet de Naeyerlaan en Ondernemingscentrum ICON) staan er meer dan 30 kunstenaars met curator Redgie Van Troost. Er is ook een brocante markt (Ernest Feysplein/Graaf de Smet de Naeyerlaan) met 120 standhouders en een culinaire foodmarkt (Graaf de Smet de Naeyerlaan) met 25 deelnemers.

De muzikale animatie is in handen van Joe Mullen, The Make Covers, La Galeria, Portatief, Melody Makers Oostende, Dixieland Streetband, Wiewieneke fiets en Ostendia Schotten. Wil je Stan Van Samang eens van dichtbij beleven ? Dan heeft Hazegras goed nieuws. Op vrijdag 27 september start om 20 uur zijn optreden in de tent op de site van het Bosjoenk, Zinnialaan 1 in Oostende. Met de toepasselijke titel Op de Schoot bezoekt Stan Oostende. Zoals de titel doet vermoeden, wordt het een concert in intieme setting, maar daarom niet minder groots. Er zijn 400 plaatsen ongenummerd. Eén ticket kost 35 euro. Reserveren via uitloket Oostende, 059 33 90 00.

Op zaterdag 28 september is er het Nationaal Muziekfestival Oostende, met optredens van zeven bands: Oostende (12 uur), Zangkoor Namen (13 uur), Hasselt (13.40 uur), Ath (14.20 uur), Brabo (15 uur), Het Juiste Spoor (15.30 uur) en Gent (16 uur). Om 18 uur start de Orde van de Wulloks met optredens van Marcell en Stoffel.

Op 29 september wordt de twaalfde editie van Ethias Kleinkunst Festival Oostende gehouden op de site rond het Bosjoenk, met optredens van Willem Vermandere (12 uur), Meermens (14 uur), Buurman (15 uur), Augustijn (17 uur), Rick de Leeuw & Band en Die Verdammte Spielerei (19 uur). De toegang is gratis.

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.