Hartverwarmende kaartjes voor bewoners woonzorgcentra in Zwevegem

Enkele schepenen en de kunstenaar mochten er de eerste kaartjes in hangen.©Geert Vanhessche
Enkele schepenen en de kunstenaar mochten er de eerste kaartjes in hangen.©Geert Vanhessche
Redactie KW

Aan wzc Sint-Amand in Zwevegem en wzc Marialove in Heestert staat een wensboom opgesteld. Daaraan kunnen tekeningen of wenskaartjes opgehangen worden voor de bewoners en het personeel.

Het gemeentebestuur lanceert een oproep naar de inwoners van Zwevegem om massaal een nieuwjaarskaart te sturen naar de twee woonzorgcentra. In andere tijden krijgen de bewoners tijdens de feestdagen een extra bezoekje van hun kinderen en kleinkinderen.

“Onze gemeente telt heel wat senioren. Een groot aantal van hen verblijft in onze woonzorgcentra”, zegt schepen Marc Claeys. “De voorbije maanden hebben die mensen het extra zwaar omdat de contacten met de buitenwereld noodgedwongen wel heel erg beperkt zijn. Sommigen voelen zich daarom eenzaam en geïsoleerd. Vandaar dat we deze kerstkaartenactie in het leven hebben geroepen. Met dit kleine gebaar tonen we hen dat we aan hen denken in deze – in andere tijden – bij uitstek een feestperiode. We willen hen een hart onder de riem steken.”

Wensboom op maat

De twee woonzorgcentra kregen een wensboom op maat gemaakt. Bij wzc Sint-Amand staat een uit de kluiten gewassen wensboom. Aan de ingang pronkt een kleiner exemplaar die als postbus fungeert. Deze bomen werden met veel liefde en passie vervaardigd door Jan Vroman uit Moen.

Aan het wzc Marialove in Heestert hebben Mie Breda van het pastoraal team samen met twee vrijwilligers een mooie boom in elkaar geknutseld.

Kaartjes mogen gestuurd worden naar: wzc Sint-Amand, Otegemstraat 75, 8550 Zwevegem en wzc Marialove, Gauwelstraat 24, 8551 Heestert.

De wenskaartjes kan je ook zelf ophangen in de wensboom.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.