"Op heel wat locaties hangen er toestellen in de gemeentelijke gebouwen. Als die gebouwen dicht zijn, zijn die toestellen niet bereikbaar. Het was oppositieraadslid Ronny Van Eenoo die met het voorstel kwam om ze buiten te hangen", zegt burgemeester Wilfried Vandaele.

Om geen nieuwe toestellen te moeten aankopen, besloot de gemeente speciale waterdichte behuizingen aan te kopen zodat de bestaande binnentoestellen veilig buiten gehangen konden worden.

Beschermde monumenten

Dat is intussen het geval op volgende locaties: 't Schelpestik, De Kerklommer, De Mallemolen, sporthal Haneveld, het Wielingencentrum, het gemeentehuis in centrum De Haan, het tramstationnetje en 't Werfland (aan het containerpark van De Haan).

"Het tramstationnetje en het gemeentehuis zijn beschermde monumenten maar de toestellen werden zo aangebracht dat ze de gevel niet beschadigen", aldus Vandaele. Voor Klemskerke en Harendijke wordt nog een geschikte locatie gezocht.

"Op heel wat locaties hangen er toestellen in de gemeentelijke gebouwen. Als die gebouwen dicht zijn, zijn die toestellen niet bereikbaar. Het was oppositieraadslid Ronny Van Eenoo die met het voorstel kwam om ze buiten te hangen", zegt burgemeester Wilfried Vandaele.Om geen nieuwe toestellen te moeten aankopen, besloot de gemeente speciale waterdichte behuizingen aan te kopen zodat de bestaande binnentoestellen veilig buiten gehangen konden worden. Dat is intussen het geval op volgende locaties: 't Schelpestik, De Kerklommer, De Mallemolen, sporthal Haneveld, het Wielingencentrum, het gemeentehuis in centrum De Haan, het tramstationnetje en 't Werfland (aan het containerpark van De Haan). "Het tramstationnetje en het gemeentehuis zijn beschermde monumenten maar de toestellen werden zo aangebracht dat ze de gevel niet beschadigen", aldus Vandaele. Voor Klemskerke en Harendijke wordt nog een geschikte locatie gezocht.