Hart van kaarsjes op Wereldlichtjesdag voor ouders die een kind verloren

Anne Waelkens zal zondag, in aanwezigheid van een aantal ouders van overleden kinderen, een hart van kaarsjes laten branden in vbs De Ranke in Vichte om de wereld letterlijk even wat lichter te maken voor alle mensen die een kind verloren.

Serge Demeyere en Anne Waelkens willen mee het licht verspreiden.© GV
Serge Demeyere en Anne Waelkens willen mee het licht verspreiden.© GV

Op zondag 13 december is het Wereldlichtjesdag. Die dag staat in het teken van het overleden kind, over de landsgrenzen heen. Om klokslag 19 uur steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan deze kinderen.

“Door corona kan er geen gezamenlijke plechtigheid plaatsvinden”, zegt initiatiefneemster Anne Waelkens. ”Maar op de speelplaats van de school zal een hart met kaarsjes aangestoken worden in het bijzijn van enkele ouders die een kind verloren. Ouders die dat moment ook om die reden willen bijwonen, contacteren me best even vooraf. Het gebeuren zal gefilmd worden en daarna op sociale media gepost worden.”

Golf van licht

“Uit medeleven met een collega die recent een kindje verloor en als steun voor rouwende families, wilde ik dit organiseren. Hiervoor kon ik rekenen op mijn buur, Serge Demeyere, zaakvoerder van the Staff Solutions in Vichte, die deze kleinschalige ceremonie mee bekendmaakte en de kaarsen voor het hart sponsorde.”

“Het samenzijn zal georganiseerd worden volgens de coronamaatregelen. Tegen 19 uur zal het hart branden als teken van verbondenheid en zal er een passende tekst voorgelezen worden door bibliothecaris Tine Wastijn. Hierbij zou ik willen vragen aan iedereen om aan deze warme oproep mee te werken door om 19 uur buiten een kaarsje te laten branden waardoor een golf van licht zal ontstaan. Informeer daarom ook buren, familie en vrienden over dit initiatief.”

(GV)

Het filmpje zal te zien zijn in de verschillende Facebookgroepen in Anzegem: ‘Je bent van Anzegem’, ‘Je bent van Tiegem’, ‘Je bent van Vichte’… Algemene info over Wereldlichtjesdag vind je op www.wereldlichtjesdag2020.be. Contact kan je opnemen met Anne Waelkens op het nummer 0470 36 16 00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.