Harry Coseman brengt ‘Chit Chat Polka’ of Strauss in tijden van Facebook

Patrick Depypere

Voor zijn derde single van het nog te verschijnen album “The Voice of Strauss” heeft Harry Coseman een bekende polka van Strauss compleet herwerkt. En wat voor één ?

“Tritsch-Tratsch” werd in 1858 geschreven door Johann Strauss II na een tour door Rusland. De titel verwijst naar één van de belangrijkste liefhebberijen in Wenen in die tijd : roddelen ! De nieuwe versie van “Chit Chat Polka” gaat dan ook over wat in onze tijd de grootste roddelmachine ter wereld is : de sociale media. “De mensen beseffen soms niet hoe modern de familie Strauss eigenlijk wel was”, zegt Harry Coseman. “Ze schreven walsen over de technologie die ze toen kenden, zoals de telegraaf en de stoomtreinen. Beide zaken waren echt revolutionair in die tijd. Er bestaat geen twijfel over : mochten ze nu geleefd hebben, ze zouden zeker een song aan Facebook hebben gewijd.”

De tekst van “Chit Chat Polka” beschrijft het dubbelzinnige van het online gooien van je hele leven en het klagen daarna over het gebrek aan privacy. De tekst werd geschreven door de Ierse tekstschrijver Michael Leahy (die ook al voor La Muerte, 2 Unlimited and Clarence Bekker schreef). De nieuwe “Chit Chat Polka” is een levendige song, die handelt over thema’s als liefde, privacy en de mening van anderen. Het is een lichtvoetig en prettig nummer, maar het vertelt wel eerlijk en rechtdoor over de belangrijke discussies over sociale media en het internet. De bijhorende clip werd gedraaid door Frank Molnar in Hollywood. (PADI)

https://www.youtube.com/watch?v=OD5bf9cg-1g

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.