https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Harmonie Vermaak Na Arbeid Tielt maakt virtueel filmconcert met Jan Verheyen

Vermaak Na Arbeid kan eindelijk weer repeteren.©Wouter Meeus foto WME
Vermaak Na Arbeid kan eindelijk weer repeteren.©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Zowel het harmonieorkest, trommelkorps Time-Out als jeugdorkest The Young Ones van harmonie Vermaak Na Arbeid konden na maanden stilzwijgen eindelijk de instrumenten weer bovenhalen. Maar helemaal stil bleef het achter de schermen nooit. Een virtueel Morricone-concert en een optreden van The International Clarinets gelden als actuele blikvangers.

“Bij de eerste versoepeling palmden we de Europahal in en konden we daar enkele weken veilig repeteren. Toen ging de knip er weer op en niet alleen de stadsopdrachten werden geschrapt, maar ook het filmconcert Maestro Morricone”, aldus voorzitter Rudi Ailliet. “De daaropvolgende 30 dinsdagavonden werden ingevuld met online quizzen die een onmisbare ontmoetingsplaats werden. Ook de nieuwjaarsreceptie werd alternatief aangepakt: wie intekende, kreeg een goodiebag met hapjes en drankjes die dan tijdens de virtuele receptie genuttigd werden. De voorjaarskalender voor harmonie en jeugdorkest liep leeg, maar de motor bleef draaien met onder meer de jaarlijkse wijn- en piconverkoop.”

Bij Piano’s Maene

Om Morricone onder de aandacht te houden, zette de harmonie een heuse virtuele preview op het getouw. “Jan Verheyen zakte samen met Frauke Elsen (hobo) en Steven Devolder (trompet) en muzikaal begeleider Tom Hoornaert af naar Piano’s Maene in Ruiselede waar Sarto-TV de unieke performance capteerde. Dit gaat eind juni online en moet talrijke muziekliefhebbers warm maken om op zondag 21 november in de Europahal het ‘echte’ filmconcert Maestro Morricone bij te wonen. Daar krijgen de solisten dan steun van de harmonie en van twee koren.”

En dat is nog niet alles. In CC Gildhof concerteren op zaterdag 3 juli The International Clarinets onder leiding van Eddy Vanoosthuyse. Solisten van dienst zijn Bart Lagacie (dirigent van de harmonie), Henk Soenen en Geert Baeckelandt. Afspraak om 19 uur. Tickets kosten 7 euro (5 euro voor -12 en leerlingen Stedelijke Academie voor Muziek en Woord) en zijn te reserveren op www.vermaak-na-arbeid.be . (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.