Harmonie De Verbroedering en De Bevernootjes samen in concert

Harmonie De Verbroedering en De Bevernootjes nodigen iedereen uit op hun kerstconcert. (foto SM) © (foto SM)
Redactie KW

Op vrijdag 13 december organiseert de koninklijke harmonie De Verbroedering onder leiding van dirigent Guillaume Noppe zijn 1,5 uur durend kerstconcert. Deze jaarlijkse traditie gaat om 20 uur van start in de kerk van Beveren.

“We zijn er in 2011 mee begonnen, waardoor we ondertussen aan onze negende editie toe zijn”, zegt bestuurslid Hugo Rebry. “Net zoals de voorbije jaren wordt het kerstconcert geopend door onze jeugdharmonie De Bevernootjes onder leiding van Sara Markey en zal mijn dochter Annelies als leuk intermezzo enkele kerstverhalen en -gedichten brengen.

We doen dit jaar ook een beroep op het koor Pia Voce uit Koolskamp, waar onze dirigent Guillaume Noppe ook lid van is.”

Triggerfinger

“In tegenstelling tot vorig jaar met zangeres Hanne Nollet pakken we dit jaar niet uit met een special guest”, neemt dirigent Guillaume Noppe over. “Al zorgt de leuke en nauwe samenwerking met de koorleden van het Koolskampse koor ook voor een nieuwe uitdaging.”

De drum zal bespeeld worden door de 9-jarige Mirko Blondeel. Het wordt zijn vuurdoop bij onze harmonie, maar hij heeft wel al wat podiumervaring. Zo stond hij deze zomer op Rock Werchter met Triggerfinger.”

Enkele meezingers

“Qua muziek zetten we opnieuw vol in op de pure kerstliedjes, iets wat de voorbije jaren minder het geval was. Niet dat we dan geen kerstmuziek speelden, maar het waren iets minder bekende songs.

Nu halen we de klassiekers van onder het stof. De aanwezigen zullen er dus moeten voor zorgen dat hun stemmen gesmeerd zijn, want er zitten enkele meezingers tussen”, besluit Guillaume met een knipoog.

Kaarten (10 euro vvk, 12 euro add) zijn te verkrijgen bij alle bestuursleden, bij Hugo Rebry op 051 20 01 79 of via info@harmoniebeveren.be. Alle aanwezigen krijgen ook een gratis drankje. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier