Harley organiseert chihuahuawandeling op 1 september in Sint-Eloois-Winkel

"Chihuahua's worden wel agressief tegen een grotere hond, maar zijn lief voor hun soortgenoten", vertelt Harley. (foto JS) © ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

Op zondag 1 september pakken Marina ‘Harley’ Verriest en haar ploeg uit met de 9de chihuahuawandeling op en rond de terreinen van hondenschool De Brave Hond in de Gullegemsestraat 135.

Marina geeft de voorkeur aan haar roepnaam Harley. Vele jaren geleden reed ze met een Harleymoto. Chihuahua’s zijn zeer belangrijk voor Harley. “Het is een microbe voor mij, net als tattoos, waarvan ik er ook veel heb”, vertelt ze. De wandelingen ontstonden toen haar eerste chihuahua, Anischa, overleed. “Er waren geen wandelingen voor dergelijke hondjes”, aldus Harley. “Er waren wel wandelingen in het Antwerpse of in Limburg. Daarom besloten we zelf iets te organiseren in onze gemeente.”

De eerste editie lokte 45 hondjes. Inmiddels heeft Harley vier chihuahua’s: Ischana, Aschani, Naisha en opnieuw een Anischa. Harley trekt met haar hondjes naar hondenschool De Brave Hond in Sint-Eloois-Winkel om hen gehoorzaamheid aan te leren.

Kleine hondjes

De wandeling in Sint-Eloois-Winkel is ondertussen al een vaste waarde voor de hondenliefhebbers en is geschikt voor kleine honden. “We bedoelen met kleine hondjes tot de grootte van een Sheltie. Grotere honden zijn niet welkom, vooral om die grote honden zelf te beschermen. Een chihuahua is bekend als keffer, maar is veel meer dan dat. Een chihuahua heeft een enorm ego en grootheidswaanzin. Het is in feite een grote hond in een klein lichaam. Ze zullen wel agressief worden tegen een grotere hond, maar zijn lief voor hun soortgenoten. Daarom laten we geen grotere honden toe op de wandeling. Deelnemers komen van overal in België en ook uit Nederland, want ze weten dat Harley’s wandeling steeds geestig is. Er komen ook steeds katten, naaktkatten, maar ook naakthonden op af”, vertelt Harley gepassioneerd.

De wandeling zelf is rolstoel- en buggyvriendelijk. De inschrijving bedraagt 7 euro. Er zijn opnieuw broodjes, met verschillende soorten beleg en groenten naar eigen keuze, te verkrijgen aan 2,5 euro. Alles dient wel vooraf betaald worden vóór 27 augustus via rekeningnummer BE63 7350 3849 1608.

De wandeling, die opnieuw langs landelijke wegen loopt, is 5 km lang. Elke deelnemer krijgt een consumptie ter plaatse, een drankje onderweg en een versnapering en een geschenk van Farm Food. Little Dogs uit Londerzeel zal eveneens aanwezig zijn. Bestellingen kunnen doorgegeven worden zodat ze alles op 1 september kunnen meebrengen. Ook aanwezig zijn topfotografe Aljosa Coopman uit Elsegem, Vegio uit Wervik en Ariane’s Creation uit Oostende, die mooie spullen maakt met eigen foto’s. Ook hier kunnen bestellingen liefst vooraf doorgegeven worden.

Tombola

“De eerste 70 betaalde inschrijvingen per koppel krijgen een attentie. Wie de teller op 130 koppels zet krijgt ook een waardevol geschenk.”

Net zoals de vorige jaren is er opnieuw een tombola aan 3 euro met zeer waardevolle prijzen. Deze zijn te koop aan de inschrijvingsstand bij Martine Germonprez.

“We hopen opnieuw vele bekende en nieuwe mensen te verwelkomen op ons evenement om er samen een leuke toffe dag van te maken.”

Iedereen welkom

Ook mensen zonder een hondje of die om een of andere reden geen hondje kunnen houden, zijn welkom vanaf 12 uur aan De Brave Hond in de Gullegemsestraat. De wandeling start tussen 13.30 en 14 uur. (LDE)

Info en inschrijven: 0472 36 67 87 – oshyma59@hotmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier