Harelbekenaar David Cnockaert op zoek naar gestolen fiets van overleden vader

© PVH
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Onlangs werd de elektrische fiets van Harelbekenaar David Cnockaert gestolen in Wielsbeke. David is er het hart van in want de fiets was het enige wat hij nog had van zijn vader Albert, die op 3 april jongstleden overleed.

De diefstal gebeurde in de Seringenstraat in Wielsbeke aan een bouwwerf van Eribo. David Cnockaert (46) werkt er met een torenkraan en als metser. “Ik heb aangifte gedaan bij de politie”, vertelt David. “De fiets is pas 4 jaar oud en stond gesloten in een doodlopende straat. Ik werkte in een andere straat enkele tientallen meter verderop. Een buurvrouw zag de fiets nog rond 11.30 uur. Ik ben gaan eten en heb er niet direct op gelet. De fiets moet verdwenen zijn tussen half twaalf en half een. Het ontdekken van de diefstal kwam hard aan, zeker omdat de fiets het enige is wat ik nog heb van mijn vader Albert.”

Batavus

De fiets is van het merk Batavus en de batterij heeft een radius van 60 à 70 kilometer. “Die batterij kan niet herladen worden zonder een sleuteltje, dat ik nog in mijn bezit heb. De dief kan er dus niets mee doen. Mocht hij die batterij los friemelen of demonteren en ergens binnendragen om op te verkopen of op te laden kan dat niet want er is een framenummer nodig wat op dat sleuteltje staat. Zulke nieuwe batterij kost algauw 600 euro. Ik heb ook aangifte gedaan aan de firma Batavus zelf.”

Aan de fiets hangen twee zijzakken in blauw en zwart. David zette een bericht van de diefstal op Facebook en hoopt dat de fiets snel opduikt. Tot nu toe is er geen enkel spoor. David zelf is een fervent amateurwielrenner en was twee keer kampioen bij de Fietsclub De Tientjes in Harelbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier