Harelbeke zet in op verbetering zelfredzaamheid bij berbervrouwen

Fatiha Amerdoul en schepen van Welzijn en Zorg Lynn Callewaert.© LOO
Fatiha Amerdoul en schepen van Welzijn en Zorg Lynn Callewaert.© LOO
Redactie KW

Harelbeke start met een uitwisselingsproject met Iknioune, een berberdorp in Marokko. Het project zet in op alfabetiseren en het verhogen van zelfredzaamheid van vrouwen. Het initiatief kadert in de Internationale Vrouwendag op 8 maart.

Stad Harelbeke neemt zowel internationale samenwerking als vrouwengelijkheid ernstig. Het bewijs is een uitwisselingsproject met Iknioune, een berberdorp in Marokko om samen met de lokale bevolking de armoede te bestrijden en de ontwikkeling te bevorderen.

De stad werkt daarvoor samen met de lokale vereniging ‘Association Ighenselene Sagro’ en een vertegenwoordiging van deze organisatie in Harelbeke. De Harelbeekse vereniging heet F&M Tamazirt en wordt vertegenwoordigd door Fatiha Amerdoul.

Onderwijs

“Met de bouw van een school voor volwassenen vrouwen willen we vrouwen alfabetiseren, maar hen ook een vak aanleren zodat ze de mogelijkheid hebben om een inkomen te verwerven los van de mannen. Zo geven we vrouwen een kans om voor zichzelf en hun gezin in te staan, zich verder te ontwikkelen en zelfredzamer te worden”, zegt Fatiha.

“Met de focus op vrouwen en onderwijs gaan we uiteraard in zee met actoren uit het onderwijs en vrouwenbewegingen, maar doen we ook graag een beroep op nog andere organisaties om mee na te denken over de invulling van dit project”, zegt schepen van Welzijn en Zorg Lynn Callewaert (CD&V).

Wie graag wil meewerken aan dit project of ervan op de hoogte blijven, kan contact nemen met Bren De Rycke, Huis van Welzijn via bren.derycke@harelbeke.be of 0485 793 622. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier