Harelbeke winnaar online voting Publica Awards 2020

© gf
Redactie KW

Het Leieproject van de Vlaamse Waterweg en stad Harelbeke, met onder andere het bouwen van een stuwsluiscomplex en een nieuwe brug, is in de prijzen gevallen bij de Publica Awards 2020. Het project won de online stemming in de categorie ‘Urban Development, Infastructure & Mobility’. In september weten ze of ze de award verzilveren.

De Publica Awards zijn jaarlijkse onderscheidingen die de beste publieke projecten belonen. Het bouwen van een stuwsluiscomplex en de aanleg van de nieuwe Leieboorden in Harelbeke kon dus zeker niet achterwege blijven. Het project bevordert niet alleen de binnenscheepvaart op de Leie, maar biedt ook een enorme meerwaarde voor de omwonenden en de stad.

Burgemeester Alain Top is trots: “De rivier en de oevers werden met het project opgewaardeerd en maken nu volwaardig deel uit van de stadskern, zodat alle inwoners in Harelbeke er de voordelen van hebben. Wij waren al helemaal overtuigd van het project en blijkbaar zijn we zeker niet de enige.” Meer dan 37.385 mensen stemden online voor hun favoriet. Harelbeke kwam overtuigend als eerste uit de stemming.

Het winnen van de online stemming betekent dat De Vlaamse Waterweg het project mag voorstellen op het gala van de Publica Awards op het 17 september 2020. Het project maakt dus nog steeds kans op de Publica Award in de categorie ‘Urban Development, Infastructure & Mobility’. Een jury heeft op de gala-avond de uiteindelijke beslissing in handen.

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.