Harelbeke verruimt mondmaskerplicht op meerdere openbare plaatsen

© Getty Images
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De federale overheid gaf burgemeesters ruimere beslissingsbevoegdheden in de strijd tegen COVID-19. De extra maatregelen, die in voege treden op 25 juli, kregen groen licht van de provinciegouverneur. Ook Harelbeke doet dit.

Het dragen van een mondmasker was al verplicht op drukke plaatsen: in openbare gebouwen, op de wekelijkse markt, in horecazaken en op het containerpark. Harelbeke gaat vandaag nog een stap verder. “De veiligheid en gezondheid van de inwoners van Harelbeke is en blijft voor ons prioriteit nummer één. We verplichten vanaf vandaag – zaterdag 25 juli – het dragen van mondmaskers op parkings van grootwarenhuizen en baanwinkels én in het volledige winkelgebied van de Gentsesteenweg, dit tussen de Wolvenstraat en N36″, zegt burgemeester Alain Top (S.PA).

Ook voor het publiek bij sportwedstrijden, op speelterreinen en in openbare parken is het dragen van een masker verplicht. “Vlaanderen kleurt oranje op de Europese coronakaart en het is aan ons om allen samen daar iets aan te doen. Ik roep onze inwoners op om hun verstand te gebruiken en het goede voorbeeld te geven. Bewaar afstand, draag een masker, was regelmatig jullie handen en beperk verplaatsingen.”

De burgemeester benadrukt dat de Politiezone Gavers de controles op het naleven van alle coronamaatregelen, zoals de mondmaskerplicht of het bijhouden van contactgegevens bij cafébezoek, zal opvoeren. “Bij het vaststellen van een overtreding kan onmiddellijk een boete volgen. Als burgemeester kan ik eveneens horecazaken die zich niet aan de maatregelen houden, voor een bepaalde tijd sluiten. Al hoop ik dat dit laatste niet nodig zal zijn.”

(Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier