Harelbeke krijgt eerste hyperbowling van Zuid-West-Vlaanderen

Saskia en Vincent. © loo
Redactie KW

Het Harelbeeks echtpaar Saskia Delarue en Vincent Delatter opent op 1 april een gloednieuwe Hyperbowling op het eind van de Oosterluisdreef 5. Hyperbowling is een volledig nieuwe en revolutionaire manier van bowlen. “Het spel draait om het richten op gekleurde doelen, vooraleer de bal de kegels raakt”, aldus Saskia en Vincent.

Saskia Delarue (48) is van opleiding diëtiste. Ze was kok in het restaurant van Kulak Kortrijk. “Ik werkte er wel graag maar het werd een klein beetje routine. Ik had nood aan een nieuwe uitdaging”, vertelt Saskia. Vincent Delatter (45) was boekhouder. “Het vele bureauwerk werd een beetje te veel. Laat ons zeggen dat we beiden een carrièreswitch nodig hadden op hetzelfde moment”, lacht Vincent.

Samen ging het koppel aan het brainstormen. “We hebben uitgezocht wat Harelbeke nog niet had. Uiteindelijk zijn we beland bij een bowling. We vonden een locatie met een goede ligging. Het gebouw van 1.400 m² had vier muren en een dak en stond casco”, duidt Vincent. “Er was ook een parking voor 50 wagens.”

In mei 219 werd een aanvraag gedaan en in september was alles in orde. Dat het een hyperbowling zou worden, kwam na een tip van de leverancier.

“In Middelburg bestaat al een dergelijke hyperbowling, daar hebben we het voor de eerste keer gezien. Dat moest het worden”, zegt het echtpaar. Met de hyperbowling zijn ze de eerste in Zuid-West-Vlaanderen en de vijfde in België.

Computergestuurd

Het idee achter een hyperbowling is even eenvoudig als geniaal. “Het is een volledig nieuwe en revolutionaire manier van bowlen die uit Amerika komt”, legt Saskia uit. “Alles gaat om LED-verlichting die langs de banen is aangebracht. De bedoeling is dat je bepaalde sensoren raakt met de bal en richt op gekleurde doelen vooraleer je de kegels raakt. Dan pas kan je scoren. Daardoor kan je de punten die je behaalt verdubbelen of verdrievoudigen.”

Het kan er gemakkelijk uitzien, maar het is het niet. “De manier van dit spel zo te spelen zorgt voor snelle scorewissels en ultraspannende games. Ideaal voor een avondje uit met collega’s of vrienden”, pikt Vincent in. De bowling zal acht banen hebben. “Alles computergestuurd.”

Volgens de zaakvoerders moet de bowling openen op 1 april. “We zitten perfect op timing. Volgden week komen ze de banen leggen en dan volgt de verder afwerking”, aldus Saskia. Maar de nieuwe bowling is veel meer dan dat.

Kinderclub

Zo komt er behalve de acht banen onder meer een bar, cafetaria en resto voor de kleine honger. Ook een kinderruimte van 5 bij 25 meter met klimmuur en een lees-, doe- en kleurhoekje.We zien het veel ruimer dan enkel een nieuwe bowling. Er komt ook een zaal voor poolbiljart. In de zomer komt er een terras met groen en boompjes. En we bekijken nu al het oprichten van een Kinderclub. We mikken op een totaalpakket – drankje, eten en bowlen – voor families, vrienden en verenigingen.”

“We doen alles zelf: grondplan tekenen, houten frames, plafonds, muren, binneninrichting. Ik kan zelfs al met een boormachine werken”, lacht Saskia, die er samen met Vincent in gelooft. “We weten perfect waar we naartoe willen plus dat we binnen ons budget blijven.”

Enkel de naam staat nog niet vast. “Het wordt Hyperbowling of Bowling Split. Maar op het eerste staat een patent. Split is een term uit de bowlingwereld.” De zaak zal alle dagen open zijn behalve op maandag. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier