Harelbeke heeft ook regenboogzebrapad

Tijs Naert, schepen van Mobiliteit (Groen), Dominique Windels, schepen van Sport (Vooruit), Toerisme, Evenementen, Feestelijkheden, Lynn Callewaert, schepen van Welzijn (CD&V, burgemeester Alain Top (Vooruit).© LOO
Tijs Naert, schepen van Mobiliteit (Groen), Dominique Windels, schepen van Sport (Vooruit), Toerisme, Evenementen, Feestelijkheden, Lynn Callewaert, schepen van Welzijn (CD&V, burgemeester Alain Top (Vooruit).© LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie. Ook in Harelbeke is er geen plaats voor discriminatie en wordt de internationale dag in de kijker gezet met een regenboogzebrapad aan het stadhuis.

Stad Harelbeke en het Huis van Welzijn brengen de ‘Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie’ zichtbaar in het straatbeeld aan de hand van vlaggen op verscheidene locaties en een regenboogzebrapad aan het stadhuis. Tijdens de week van 17 mei worden er vier vlaggen gehesen: aan het stadhuis aan de Marktstraat, het Huis van Welzijn aan het Paretteplein, de ingang voor de Jeugddienst aan de Marktstraat en aan KRC Harelbeke aan de Stasegemsesteenweg.

Het Huis van Welzijn is een open huis dat bijdraagt tot het welzijn van iedere burger in Harelbeke. “LGBTI-personen geven vaak aan dat ze de algemene hulpverlening en zorg als onvoldoende toegankelijk ervaren. Daarom zoeken ze soms geen hulp of krijgen ze niet de juiste ondersteuning. Wij vinden het belangrijk om – mede door onze schouders te zetten onder de Internationale dag tegen Holebi- en Transfobie – het signaal te geven wat wij er voor elke burger zijn, ook LGBTI-personen.”

“Daarnaast willen we deze dag ook aangrijpen om dit thema bespreekbaar te kunnen maken. Want recht op welzijn is er voor iedereen”, aldus Lynn Callewaert, schepen van Welzijn (CD&V).

Iedereen welkom

“Sport is dé uitlaatklep bij uitstek voor heel wat mensen. Of je nu in clubverband traint of met een paar vrienden, als sporter wil je eigenlijk hetzelfde: plezier en voldoening halen uit het bewegen en vooral zorgeloos kunnen sporten. Even ontsnappen aan de stress van het dagelijkse leven. Maar ook elkaar op een andere, ongedwongen manier ontmoeten”, zegt Dominique Windels als schepen van Sport (Vooruit).

“We willen op deze Internationale dag tegen Holebi- en Transfobie nog eens extra duidelijk maken dat er bij ons in de sportwereld geen plaats is voor ‘hokjes denken’, maar dat sport net mensen met elkaar verbindt. Iedereen is welkom op onze sportterreinen.”

Tijs Naert, schepen van Mobiliteit (Groen): “Toen ik over de IDAHOT-actie hoorde, dacht ik waar kan mobiliteit hieraan bedragen? Toen vernam ik dat er in andere steden de zebrapaden werden omgetoverd tot regenboogzebrapaden en gingen we hiermee in Harelbeke aan de slag. Op die manier willen wij de Internationale dag tegen Holebi- en Transfobie nog meer onder de aandacht brengen en bespreekbaar maken. Want zo’n zebrapad die kan je niet niet-gezien hebben.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.