Harelbeekse theatergroep schenkt opbrengst van extra voorstelling aan het goede doel

Redactie KW

Omdat de voorstelling van ‘Belle en het Beest’ zo’n overdonderend succes werd, laste Theatergroep Arte del Sueño op 26 december een extra voorstelling in. Zopas besliste de raad van bestuur de opbrengst daarvan te schenken aan Zambians.


De productie ‘Belle en het Beest’ zit er sinds 11 januari op. “De 22 voorstellingen liepen als een trein. In totaal ontvingen we niet minder dan 7.000 bezoekers in Het Spoor in Harelbeke”, zegt publiciteitsverantwoordelijke Hannes Otté. “Alle tickets waren in een mum van tijd volledig uitverkocht. We beslisten daarom een extra voorstelling in ons al erg krappe schema in te lassen.”

Behalve de avondvoorstelling op vrijdag 26 december kwam er ook een namiddagvoorstelling. “Met onze Raad van Bestuur speelden we met het idee om de opbrengst van deze voorstelling aan een goed doel te schenken. Toen we de berichtgeving van ‘Zambians’ op de sociale media zagen, was de keuze al snel gemaakt.”

Tijs Naert en Tine Buysens van Zambians

Zambians wordt vertegenwoordigd door Stasegemnaars Tijs Naert en Tine Buysens. Zij werkten en werken voor het project GCMF, Give the Children of Mpongwe a Future, waar Harelbeekse vrijwilligers een technische school bouwen. De theatergroep besliste zopas de volledige opbrengst van 3.000 euro aan dit project te schenken. “Wij zijn er ook van overtuigd dat die centen goed besteed zullen worden”, aldus nog Hannes.

Harelbeekse theatergroep schenkt opbrengst van extra voorstelling aan het goede doel


“Dat Arte Del Sueño met de inkomsten van hun extra voorstelling van ‘Belle En Het Beest’ Zambians wil ondersteunen is een mooi voorbeeld van solidariteit over de stadsgrenzen heen. Ze verdienen voor dit signaal een staande ovatie, net zoals ze dit ook voor ‘Belle En Het Beest verdienden'”, zegt Tijs Naert in een eerste reactie. “Het geld zal zeker goed van pas komen. Het volgende op onze planning is het sanitair en het internaat, waarna de administratie volgt. We merkten ter plaatse dat er nog middelen nodig zijn om de bouw volledig rond te krijgen.”

(PVH / Foto’s Arte del Sueño)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.