Harelbeekse teams klaar voor de 1.000 kilometer Kom Op Tegen Kanker

© LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Onlangs maakten tientallen amateurwielrenners kennis met elkaar tijdens de kennismakingsrit voor 1.000 km trappen tegen kanker. De deelnemers kwamen uit de hele provincie.

In het weekend van Hemelvaart staat opnieuw de 1.000 km trappen tegen kanker op het programma. Over vier dagen tijd rijden solofietsers of teams van meerdere fietsers 1.000 km doorheen het Vlaamse land. Hierbij moeten ze minstens 5.000 euro inzamelen. Vorig jaar hield de 1.000 km halt in Harelbeke dat toen Middagstad was. Het bedrijf Altachem en Michaël Vannieuwenhuyze sloegen toen de handen in elkaar en organiseerden voor de deelnemers uit West-Vlaanderen een rit ter voorbereiding van die 1.000 km. “Michaël en een aantal mensen van ons bedrijf organiseerden die rit vorig jaar. We deden dat dit jaar ook”, vertelt Wouter Vanhautte van Altachem. “Het komt erop neer dat we mensen vanuit de hele provincie die deelnemen aan de 1000 km opnieuw de mogelijkheid geven om al eens vooraf in groep samen een afstand te fietsen.”

“De bedoeling was tweeërlei. Enerzijds wilden we de mensen de mogelijkheid geven om zich voor te bereiden op de 1.000 km, anderzijds smeedt het ook banden en komen we elkaar terug tegen tijdens het evenement zelf”, gaat Michaël Vannieuwenhuyze verder. Tientallen amateurwielrenners tekenden ook dit jaar present op de kennismakingsrit. De rit van dit jaar startte aan de gebouwen van Altachem in de bedrijvenzone in Stasegem. Er werd in twee groepen gefietst aan verschillende snelheden. Vorig jaar kwamen vanuit Harelbeke met de familie Lemey, het bedrijf Altachem en stad Harelbeke drie teams aan de start en met Michaël Vannieuwenhuyze ook één solorijder die de volledige 1.000 km rijdt.

“Het was de bedoeling om de 1.000 km ook dit jaar levend te houden, ook al is Harelbeke nu geen Middagstad”, aldus Michaël. “En daar zijn we in geslaagd, want we staan met minstens 7 teams uit Harelbeke aan de start, waaronder een aantal solorijders. Dit alles voor de strijd tegen kanker.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier