Harelbeekse schepen krijgt niet genoeg van sportieve uitdagingen

Carl Lemey, die twee ploegen bijeen kreeg voor de 1.000 kilometer, samen met Michaël Vannieuwenhuyze. Voor die laatste is 1.000 kilometer fietsen duidelijk niet voldoende. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Als de bewoners van Harelbeke op 13 mei de langste erehaag kunnen vormen als Middagstad van Kom Op Tegen Kanker gaat schepen van Sport Michaël Vannieuwenhuyze een nieuwe uitdaging aan. De bewoners mogen kiezen wat het wordt.

Op 13 mei, de slotdag van de fietshappening ‘1.000 km voor Kom op tegen Kanker’, is Harelbeke Middagstad. De happening wordt gereden in 8 etappes van 125 kilometer over vier dagen. Elke dag is een andere stad Middagstad, als plaats van aankomst van een etappe. Daarna keren de renners terug naar de startplaats Mechelen.

Schepen van Sport Michaël Vannieuwenhuyze nam een drietal jaar geleden het initiatief om Harelbeke als kandidaat-middagstad op te geven. Dit is hem ook gelukt. “Ik was erg tevreden dat het lukte om de organisatie naar hier te halen, mede met de unanieme steun van de gemeenteraad.Als dank besliste ik toen de uitdaging aan te gaan niet één etappe te fietsen – wat ik vroeger deed – maar wel de volledige 1.000 kilometer.” Daar komt nu een tweede uitdaging bij.

Mensenketting

De vier middagsteden worden uitgedaagd om samen met de inwoners van hun gemeente een zo lang mogelijke mensenketting te vormen om de aankomende deelnemers te verwelkomen. Het record staat op naam van Torhout met 3.465 mensen.

“Harelbeke wil dat record verbreken en roept alle inwoners, verenigingen, wielerclubs en jeugdbewegingen op om op 13 mei af te zakken naar het Forestiersstadion”, aldus Michaël. “Als Harelbeke ervoor zorgt dat we de langste erehaag van de vier middagsteden kunnen vormen, dan mogen ze een nieuwe sportieve uitdaging kiezen voor mij.”

Harelbeke neemt deel met vijf ploegen: Michaël Vannieuwenhuyze die alleen fietst, 2 ploegen van de familie Lemey, een ploeg van firma Altachem en een ploeg van de stad/OCMW/Zorgbedrijf. “Binnenrijden in Harelbeke belooft een kippenvelmoment te worden.”

De happening heeft plaats op 13 mei van 10.30 tot 15.00 uur aan het Forestiersstadion. Om 11.45 uur wordt de erehaag gevormd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier