Harelbeekse kinderen kunnen in kartonnen tent in eigen tuin kamperen

Redactie KW

Buurtwerk Arendswijk en verpakkingsbedrijf DS Smith hebben de handen in elkaar geslagen. Samen bieden ze gezinnen deze zomer een alternatief aan voor op reis gaan. Harelbeekse gezinnen konden gratis een kartonnen tent bestellen, waarmee ze deze zomer in hun eigen tuin kunnen kamperen.

De tenten werden zaterdag verdeeld door de vrijwilligers van Buurtwerk Arendswijk, waar het idee ontstond. “We namen contact op met DS Smith om ons idee voor te stellen”, zegt voorzitter Didier Cottyn. “We zagen in het bedrijf, dat wereldwijd innovatieve en duurzame verpakkingsoplossingen ontwikkelt, een ideale partner om dit project uit te voeren.”

Wedstrijd: tent kleuren of schilderen

“Het initiatief is dan ook een groot succes met zelfs aanvragen buiten Harelbeke. De voorraad van 151 beschikbare tenten was op vier dagen tijd volledig op.” Vanaf 1 juli kan iedereen die een tent afgehaald heeft kamperen in zijn eigen tuin, onder de carport of zelfs in huis. Jef Van den Broucke, designer van DS Smith legt uit: “Het idee is ontstaan toen we enkele jaren geleden een camping in kartonnen tenten georganiseerd hadden als afsluiter van onze jaarlijkse speelstraat. Nu veel Harelbeekse gezinnen hun vakantieplannen in het water zien vallen, hopen we met de kartonnen tenten het vakantiegevoel naar de eigen achtertuin te brengen.”

De verdeling van de kartonnen tenten hangt ook samen met een wedstrijd. “De bedoeling is dat de gezinnen hun tent zo creatief mogelijk versieren of schilderen”, zegt vrijwilligster Natia Mortier. De tent die het mooist versierd is, wint een gezinsticket voor dierenpark De Zonnegloed in Vleteren. Foto’s van de versierde tenten kunnen tot en met 31 juli doorgestuurd worden. De foto’s worden gepubliceerd op de Facebookpagina van Buurtwerk Arendswijk.

Harelbeekse kinderen kunnen in kartonnen tent in eigen tuin kamperen

(Peter Van Herzeele/foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier