Heel wat organisatoren van activiteiten en evenementen die gepland staan in de komende weken en maanden zitten met de handen in het haar. Ze vragen zich terecht af of hun activiteit of evenement nog zal kunnen plaatsvinden. Elke organisator is daarvoor afhankelijk van de beslissingen die genomen worden op federaal niveau. De resultaten van die federale aanpak zijn bepalend voor toekomstige beslissingen over het al dan niet versoepelen of verstrengen van de maatregelen.

Op de veiligheidsraad van woensdag 15 april komt er wellicht meer duidelijkheid over wat wel en wat niet kan de komende weken. Schepen van Evenementen en toerisme Dominique Windels: "Het schepencollege krijgt heel wat vragen van Harelbeekse organisatoren, maar kan zich niet in hun plaats stellen en is evenzeer gebonden aan de federale maatregelen. Het college besliste echter wel dat de eigen activiteiten en evenementen tot en met 31 mei 2020 niet zullen plaatsvinden. Voor alles dat na die datum is gepland, is het nog afwachten."

Heel wat organisatoren van activiteiten en evenementen die gepland staan in de komende weken en maanden zitten met de handen in het haar. Ze vragen zich terecht af of hun activiteit of evenement nog zal kunnen plaatsvinden. Elke organisator is daarvoor afhankelijk van de beslissingen die genomen worden op federaal niveau. De resultaten van die federale aanpak zijn bepalend voor toekomstige beslissingen over het al dan niet versoepelen of verstrengen van de maatregelen. Op de veiligheidsraad van woensdag 15 april komt er wellicht meer duidelijkheid over wat wel en wat niet kan de komende weken. Schepen van Evenementen en toerisme Dominique Windels: "Het schepencollege krijgt heel wat vragen van Harelbeekse organisatoren, maar kan zich niet in hun plaats stellen en is evenzeer gebonden aan de federale maatregelen. Het college besliste echter wel dat de eigen activiteiten en evenementen tot en met 31 mei 2020 niet zullen plaatsvinden. Voor alles dat na die datum is gepland, is het nog afwachten."