Hardleerse inbreker krijgt 40 maanden cel voor strooptocht in Knokke

© Elena Duvernay
Redactie KW

Een 34-jarige Marokkaan heeft in de Brugse rechtbank 40 maanden effectieve celstraf gekregen voor een hele reeks inbraken en diefstallen.

Op 17 augustus vorig jaar kwam Abderrahim A. vrij uit de gevangenis na een celstraf voor inbraakpogingen en heling. Maar amper drie dagen later stal hij een fiets in Vilvoorde en begin september ging hij op strooptocht in Knokke-Heist. Hij pleegde er vijf inbraken in voertuigen, probeerde tevergeefs in nog zes andere wagens in te breken en stal ook nog eens twee fietsen. Een paar weken later probeerde hij in Mechelen in te breken in een bestelwagen en stal hij een fiets in Waregem. Begin oktober pleegde hij in Gent twee inbraken in voertuigen en probeerde hij ook nog in negen andere voertuigen in te breken. Op basis van een bloedspoor en camerabeelden kon A. aan in totaal 30 feiten gelinkt worden.

“In de stations van Brussel-Noord en Luik huurde hij kluisjes om zijn buit te verbergen”, verduidelijkte de procureur tijdens de pleidooien. “In een van de kluisjes lag een gps-toestel dat uit een vrachtwagen in Mortsel gestolen werd.”

Abderrahim A. is afkomstig uit Italië, maar belandde in België op straat. Hij raakte verslaafd aan drank en drugs en om aan geld te geraken, verkocht hij gestolen spullen op de markt. Op 6 oktober werd hij in Brussel opgepakt. Zijn advocaat drong aan op een straf met uitstel, maar de rechter ging daar niet op in. A.A. werd ook in Italië al veroordeeld voor diefstallen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.