Hapjes aan huis op maat van je feestje

(gf)
Redactie KW

Om liefhebbers van lekker eten zorgeloos te laten genieten en het vakantiegevoel ook na de vakantie bij je thuis verder te laten leven, lanceren Peter De Wandel en Peter Anckaert vanaf 15 augustus hun ‘Food your party@home’-concept.

Beverenaar Peter De Wandel heeft de voorbije jaren al heel wat culinaire watertjes doorzwommen. “Door de coronacrisis staat mijn foodtruck al vier maanden noodgedwongen op stal”, vertelt Peter. Met zijn Hoogleedse WOT-koersmaat, hobbykok én naamgenoot Peter Anckaert stak hij de voorbije weken de koppen bij elkaar om hierop een creatief antwoord te bieden. Peter Anckaert kookte zelf al enkele keren ten voordele van het goede doel ‘Vélo Afrique’, waar hij zich al jaren samen met zijn vrouw Ilse Coghe voor engageert. “Ik leerde hem kennen bij de Hoogleedse Warden Oom Trappers en onze gemeenschappelijke passie voor lekker eten mondde pas heel recent uit in deze culinaire samenwerking.”

Gerechtjes delen

Op Vader- en Moederdag konden klanten al een klassiek afhaalmenu bestellen maar dit idee is volgens Peter gelinkt aan het virtuele Tomorrowland van vorig weekend. “Muziekliefhebbers willen feesten en daarnaast proeven van een sharing-concept van hapjes en gerechtjes met een aangepast drankje, waar ze niet veel werk aan hebben. Onze uiteindelijke doelstelling is mensen ongedwongen thuis laten genieten van een pakket met lekkere gerechtjes, eenvoudig op te warmen of direct te serveren, eventueel gecombineerd met een mooi drankenensemble. Er zitten verschillende hapjes en hoofdgerechtjes bij. Hierdoor heb je achteraf een volledige maaltijd achter de kiezen. Het geheel omvat ook tapas, slaatjes en gezonde gerechten met veel groenten.”

“Met ons pakket kan je dat vakantiegevoel nog even blijven vasthouden”

De ene Peter zorgt voor de uitgewerkte recepten en de andere Peter houdt zich vooral bezig met het ondernemende aspect, zoals de website en de pr. “De reacties op onze try-out die we voor enkele kritische vrienden gaven en de positieve contacten op sociale media gaven de doorslag. Je merkt gewoon dat veel mensen tegenwoordig gezellig thuis willen genieten met vrienden. Ons concept sluit daar naadloos op aan. Onze echtgenotes helpen er trouwens met veel plezier aan mee.”

vakantiegevoel

“In de weekends van 15, 22 en 29 augustus willen we dit concept aanbieden in de ruime Roeselaarse regio tot Brugge en Kortrijk. Veel mensen komen terug van vakantie en willen dat gevoel nog even blijven vasthouden. In een tweede fase hopen we eventueel nog iets ruimer gaan”, klinkt het ambitieus.

Concreet kunnen er drie verschillende pakketten voor vier of zes personen besteld worden met de Tomorrowland-getinte namen Foodfestival, Dreamville en Global Journey. Bij de laatste twee opties is er ook een drankenpakket met onder meer gekoelde huisgemaakte cocktail of rosé bij. Alles is ecologisch en luxueus verpakt en kan onmiddellijk op tafel geplaatst worden. Je kunt je bestelling zelf afhalen in de Wolfaardstraat of laten bezorgen.

Meer info via www.foodyourparty.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.