Hans en Nathalie stellen tentoon in Gits les Bain

Hans Depoortere schildert en Nathalie Corselis maakt bijpassende decoratie. (foto EV) © (foto EV)
Redactie KW

Tijdens het weekend van 18, 19 en 20 oktober zetten heel wat kunstenaars de deuren van hun atelier wijd open. Voor de vijfde keer op rij kan je in de Bollestraat op bezoek gaan bij Hans Depoortere en Nathalie Corselis. Zijn schilderijen en haar huis- en tuindecoratie vullen elkaar perfect aan.

Hans Depoortere en Nathalie Corselis wonen in de Bollestraat 17 in Gits. Daar baten ze niet alleen de computerzaak HD Soft uit. Ook het schildersatelier van Hans heeft hier een plekje. “We doopten het atelier ‘Gits les Bain'”, vertelt het koppel.

“Voordat we hier woonden, kregen we hier altijd direct een vakantiegevoel, ook al was het maar om bijvoorbeeld in de tuin te werken. Vandaar de naam van het atelier. Hier wordt er gewoond, gewerkt en kunst gecreëerd.”

Bewuster gaan leven

“We zijn graag bezig maar doen het rustig aan. Nadat Hans ziek werd en ik hem in 2010 een nier gaf, zijn we veel bewuster gaan leven”, vertelt Nathalie.

Bij Hans kunnen we wat schilderen betreft spreken van een late roeping. “Pas een zevental jaar geleden kocht ik op vakantie een setje acrylverf en ging ik aan de slag. Bij mijn thuiskomst schafte ik me allerlei spullen aan en bleef ik schilderen”, vertelt Hans. “De meeste schilderijen zijn abstract. Vooraf weet ik nooit wat ik zal schilderen, enkel de kleurencombinaties zet ik vooraf klaar. Voor mij is dat pure ontspanning.”

Decoratie in beton

Nathalie maakt huis- en tuindecoratie met beton. “Meestal vertrek ik vanuit de kleuren en schilderijen van Hans en maak ik bijpassende decoratie. Dat gaat van theelichthouders tot unieke schalen, sneeuwmannen en andere decoratie. Sinds kort ben ik ook geïnteresseerd in bodycasting, het gieten van lichaamsdelen zoals handen en voeten in gips. Ik ben al volop aan het experimenteren.”

Wie de werken van Hans en Nathalie wil gaan bekijken, kan op zondag 20 oktober bij hen terecht in de Bollestraat van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur. Nog in Gits exposeren Katleen Deprez, Mieke De Smedt en Bart Sinnesael hun schilderijen, keramiek en beeldhouwwerken in Bergdal 14. In de Koolskampstraat 24 verzamelden heel wat verschillende kunstenaars hun werken. Zo kun je er tekenkunst, schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, keramiek, textiel en glasramen gaan bekijken. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier