Hannes D’heedene uit Deerlijk wint eerste prijs van Belgium Chocolate Awards

Krak van Deerlijk Hannes D’heedene met van links naar rechts dochter Lea, echtgenote Sietske Deleersnyder en de tweeling Achiel en Jef.© DRD
Krak van Deerlijk Hannes D’heedene met van links naar rechts dochter Lea, echtgenote Sietske Deleersnyder en de tweeling Achiel en Jef.© DRD
Redactie KW

Chocolaterie Hannes D’heedene heeft tijdens de gerenommeerde wedstrijd Belgium Chocolate Awards de eerste prijs weggekaapt in de categorie ‘Praline professionelen’. Hannes D’Heedene gaf alle collega’s het nakijken met zijn praline ‘Cats’.

De Belgium Chocolate Awards, de vakwedstrijd die op zoek gaat naar het chocoladetalent van vandaag en morgen, was aan de negende editie toe. Er werd op zoek gegaan naar laureaten in drie categorieën waarvoor er telkens drie genomineerden waren.

Logo Belgian Cats

Hannes D’heedene schoot in de categorie ‘Praline professionelen’ de hoofdvokgel af met zijn praline ‘Cats’. “Een praline met een gelei van 100 procent cacaopulp, een ruwe praliné van pecannoten en Piemonte hazelnoten en een krokantje van maïsvlokken”, verduidelijkt Hannes D’heedene. “De praline is gedecoreerd met een stempel van een kattenpoot en onderaan het logo van de Belgian Cats, de nationale basketbalploeg bij de vrouwen. Cats is een verwijzing naar de deelname van de Belgian Cats aan de komende Olympische Spelen.”

Bekroning voor passie

Voor Chocolaterie Hannes D’heedene is het een zoveelste bekroning van de passie voor chocolade. Hij won eerder al het authenticiteitslabel voor ambachtelijke ondernemers ‘Handmate in Belgium’ en werd eind vorig jaar voor de derde keer opgenomen in de befaamde Gault&Millau. Voor zijn verdiensten werd hij begin 2021 ook verkozen tot Krak van Deerlijk. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier