Hannes Desmedt uit Kuurne uitgeroepen tot beste bartender van België

Volgens Hannes Desmedt werd zijn drankje uitgekozen door de zorgvuldig geselecteerde producten die hij erin verwerkte. © BRU
Redactie KW

Het MAS in Antwerpen vormde afgelopen maandag de plaats van afspraak voor de tien finalisten van de Campari Negroni Competition.

Een van deze finalisten was Kuurnenaar Hannes Desmedt, onder meer zaakvoerder van Wine Blend en de Harvey & Lewis Bar. “De wedstrijd liep wereldwijd en werd georganiseerd naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de op één na populairste cocktail van de wereld”, vertelt Hannes. “In totaal 123 bartenders stuurden in België hun recept in naar de wedstrijdjury en probeerden zo elkaar te overtreffen. De jury weerhield daarvan 52 recepten die ze meenamen naar de tweede ronde. Daar werd van ons verwacht dat we elk twee flesjes van elk 125 milliliter en anoniem gelabeld van ons recept instuurden om vervolgens beoordeeld te worden door een internationale jury.”

“Deze jury beoordeelde de ingestuurde Negroni drankjes op onder meer smaak en balans en weerhield er tien van. Deze overgebleven tien bartenders mochten vervolgens afgelopen maandag in het MAS tijdens de grote Belgische finale hun drankje gaan bereiden en presenteren en werden daarop beoordeeld door een jury en 150 VIP genodigden uit de vakwereld van de bartenders. Wie het meeste punten achter zijn naam wist te verzamelen won uiteindelijk de wedstrijd!”

De uiteindelijke winnaar van de Campari Negroni Competition België werd afgelopen maandag 10 juni Hannes Desmedt die op 24 en 26 juni zijn cocktail mag gaan verdedigen in Firenze (Italië), waar deze drank op basis van Campari, rode vermout en gin voor het eerst werd geserveerd in 1919, in Caffe Casoni aan de Via de Tornabuoni. Alle winnaars die wereldwijd de wedstrijd wonnen zullen daar strijden voor de titel van beste Negroni bartender van de wereld. Hannes Desmedt, genoot een professionele opleiding als sommelier en vervolmaakte vervolgens zijn kennis tijdens zijn werkervaring in de driesterrenrestaurants Hertog Jan en Hof van Cleve. Dat precies Hannes zijn drankje werd uitgekozen uit de 123 recepten heeft volgens hem te maken met de zorgvuldig geselecteerde producten die hij erin verwerkte.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier