Hannelore Bulcke uit Bredene is kandidaat Miss Tourism

Hannelore Bulcke mag ons land verdedigen op de Miss Tourismverkiezing. © JRO
Redactie KW

Miss Tourism is een internationale missverkiezing die eind januari 2018 plaats vindt in Maleisië. Aan de verkiezing nemen zo’n 50 landen deel. Voor ons land neemt Hannelore Bulcke (26) deel. In 2016 won ze al de Miss Présence-verkiezing.

“Naast de titel van Miss Présence won ik ook de titel van Miss Tourism in België. Daardoor mocht ik ons land in principe vertegenwoordigen op de internationale verkiezing. De verkiezing werd echter een jaar uitgesteld. Door het overlijden van de koning van Thailand mochten een jaar lang geen evenementen georganiseerd worden”, vertelt Hannelore Bulcke.

Miss Tourism moet het toerisme uit haar eigen land naar voor brengen. “Wie de verkiezing wint, moet vooral veel reizen om haar eigen land te promoten. De miss die de verkiezing wint, mag volgend jaar in haar eigen land de verkiezing organiseren. Voor mij persoonlijk gaat het om de ervaring. Internationale verkiezingen zijn ervaringen die je nooit meer vergeet”, aldus nog Hannelore.

Veel reizen

Hannelore vertrekt op 7 januari. De finale heeft plaats op 27 januari. Hannelore: “Ik verblijf zo’n drie weken in Maleisië. In die drie weken zijn er verschillende rondes waaronder enkele jurygesprekken. Op basis van verschillende fotoshoots worden 20 finalistes gekozen. Die mogen dan verder in de show, die trouwens op de nationale televisie wordt uitgezonden in Maleisië.”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier